Цветановић: Образовање и васпитање су кључни чиниоци напретка друштва

Цветановић посетио прваке и малишане у вртићу у Брестовцу
01.09.2021.
Пољски малопродајни ланац „Пепко“ отворен у Лесковцу
02.09.2021.
Цветановић посетио прваке и малишане у вртићу у Брестовцу
01.09.2021.
Пољски малопродајни ланац „Пепко“ отворен у Лесковцу
02.09.2021.

„Одговорност свих нас, локалне самоуправе, директоре школа, наставника, професора, учитеља је да покажемо и научимо будуће генерације да не морају да буду најбољи, али морају да се потруде најбоље што могу уколико желе да остваре адекватан успех“, речи су градоначелника Лесковца Горана Цветановића са данашњег традиционалног састанка са директорима основних и средњих школа.

Цветановић је на почетку свог говора истакао да поред здравствених радника, васпитачи, учитељи, наставници и професори заслужују да се нађу на пиједесталу, јер су они, такође, хероји нашег друштва.

„Иако су услови отежани, сви имамо обавезу да својој деци помогнемо да храбро и одважно дођу до зацртаних циљева“, нагласио је градоначелник Лесковца.

Он се осврнуо на претходну годину и истакао како су просветни радници поднели велики терет, јер су морали да се прилагоде раду у групама, онлајн настави, што је захтевало много администрације и редуковање градива.

„Што се локалне самоуправе тиче, настављамо са добро устаљеном праксом и издвајањем из буџета града за област образовања“, казао је градоначелник Цветановић.

Цветановић је подсетио да је до сада у енергетску санацију школских објеката уложено 250 милиона динара, у уређење спортских сала преко 162 милиона динара, а у санирање кровова, санитарних чворова, грејања преко 94 милиона динара.

„Ове године смо завршили ограду око Основне школе у Братмиловцу за шта је издвојено 5,8 милиона динара, уграђен је систем грејања у средњој школи у Вучју износом од 2,5 милиона динара као и у Основној школи у Брестовцу сумом од 3,8 милиона динара“, закључио је градоначелник Лесковца.

Он је навео да данас око 1200 ђака уписује први разред и да ће и ове године локална самоуправа финансирате уџбенике за прваке.

„У буџету града је за те намене испланирана сума од 6 милиона динара, а исплаћена сума зависи од броја који се пријави за ову значајну помоћ. Не одустајемо од добрих пројеката, па смо и ове године по шести пут о трошку града на наградно путовање послалаи матуранте који су средњу школи завршили са Вуковом дипломом“, закључио је Цветановић.