Цветановић посетио прваке и малишане у вртићу у Брестовцу

ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу новом котларницом решила проблем грејања
01.09.2021.
Цветановић: Образовање и васпитање су кључни чиниоци напретка друштва
01.09.2021.
ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу новом котларницом решила проблем грејања
01.09.2021.
Цветановић: Образовање и васпитање су кључни чиниоци напретка друштва
01.09.2021.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је посетио прваке из ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу, уручио им симболичне поклоне и честитао почетак новог периода у њиховом животу.

Члан Градског већа Бранкица Стаменковић поздравила је све ђаке и честитала им полазак у школу.

„Велико је задовољство да смо данас у ОШ 'Бранко Радичевић' у Брестовцу са ђацима првацима, а некако нам је још веће задовољство да ову школску годину почињемо непосредом наставом, што је био и циљ свих нас у претходном периоду“, рекла је Стаменковић.

Стаменковић је навела да ове године у основну школу креће 1179 ђака са територије града Лесковца.

„Захваљујући локалној самоуправи, а пре свега на иницијативу градоначелника Цветановића ове школске године су за њих обезбеђена средства за куповину уџбеника. За куповину уџбеника биће уплаћено на текуће рачуне свих родитеља, чим школе буду доставиле све неопходне податке“, казала је Стаменковић.

Директор школе Марко Ранђеловић је закључио како је ове године двадесет и петоро деце уписало први разред у Брестовцу, а шездесет и двоје из издвојених одељења.

Цветановић је приликом посете ученика првог разреда обишао и децу у вртићу.

„У оквиру вртића у коме се данас налазимо функционише и Разиграоница за децу од три до пет и по година. Формиране су две групе и овај пројекат који финансира Министарство просвете са 4,5 милиона динара је од суштинског значаја не само за породице предшколараца, већ и за сам Брестова, јер је то додатни мотив да остану у њему“, рекла је помоћница градоначелника Андријана Васић.

Помоћник директора Оливера Тошић је навела како су прошле године отворене три групе где су боравила деца од три до пет и по година.

„Једна група је била у Турековцу, две групе су овде у Брестовцу. Прошле године су деца са родитељима и са својим васпитачима организовали радионице на којима су се родитељи дружили са децом и васпитачима, чак су биле радионице и на отвореном, што је јако важно за децу“, рекла је Тошић.

Она је овом приликом позвала све родитеље да бесплатно упишу децу у „Разиграоницу“ где је прошле године боравило 58 деце.