Матеја Јовић освојио прво место за идејно решење логоа фестивала „Уметник из школске клупе“

Музичко такмичење „Србија у ритму Европе“ 5. септембра
31.08.2021.
ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу новом котларницом решила проблем грејања
01.09.2021.
Музичко такмичење „Србија у ритму Европе“ 5. септембра
31.08.2021.
ОШ „Бранко Радичевић“ у Брестовцу новом котларницом решила проблем грејања
01.09.2021.

Прво место на конкурсу у оквиру фестивала дечјег стваралаштва „Уметник из клупе“ освојио је Матеја Јовић из Школе за текстил и дизајн у Лесковцу, друго је припало Дуњи Хрњез из Гимназије у Бачкој Паланци, док је треће добила Јована Булатовић, студент Ликовне академије у Требињу.

На конкурусу је учествовало 49 учесника, што значи да је пристигло 66 идејних решења, односно 95 радова. Право учешћа су имали млади од 15 до 25 година.

Директорка Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу Весна Илић уручила је награду Матеји Јовићу.

„Честитам на првој награди, настави да се бавиш тиме чиме си почео и нека ово буде први степеник у даљем напретку и постизању наредних успеха, с тим да никада не забоваш који ти је први степеник био, а то је наша библиотека“, казала је директорка библиотеке Весна Илић.

Осталим учесницима награде ће бити послате поштом, а свима онима који су учествовали на конкурсу добиће захвалнице. Одлуку о најуспешнијем раду донео је Програмски савет библиотеке.

Трећи Фестивал дечјег стваралаштва „Уметник из школске клупе“ организоваће се под покровитељством Министарства културе и информисања РС и града Лесковца крајем ове године.