Стефан Анђелковић победник такмичења мајстора роштиља

Замагљивање комараца у уторак
26.08.2021.
Амадеус у Лесковцу: Токан ће наставити да живи у нама
27.08.2021.
Замагљивање комараца у уторак
26.08.2021.
Амадеус у Лесковцу: Токан ће наставити да живи у нама
27.08.2021.

У оквиру лесковачке „Роштиљијаде“, 26. августа одржано је такмичење мајстора роштиља „Миодраг Глигоријевић – Драги буре“, двадесет и осмо по реду.

С обзиром на то да је конкуренција била изузетно јака, те да је приказано изузетно знање и умеће, трочлани жири у саставу: Славиша Милошевић – професор кулинарства у Трговинско-угоститељској школи из Лесковца, Ивица Здравковић – наставник вештина и Александар Станковић – гастроном, прогласио је победнике у припреми и печењу јела са роштиља.

У категорији припреме ћевапа, прво место је освојио Милош Димитријеви – брза храна „Краљ роштиља“, друго место је припало Стефану Анђелковићу „Братска кафана Ђокић“, а треће Стефану Ђорђевићу и кафани „Стара школа“ из Великог Трњана.

У категорији припреме пљескавице, прво место је освојио Стефан Анђелковић „Братска кафана Ђокић“, друго Емина Ђорђевић, ресторан „Колиба“ и треће Милан Илић, ресторан „Нови дукат“.

У ктегорији припреми јела по избору, прво место је отишло Емини Ђорђевић из ресорана „Колиба“, друго Стефану Ђорђевићу из ресорана „Стара школа“ из Великог Трњана и треће Милошу Ђорђевићу из брзе хране „Краљ роштиља“.

Свеукупни победник такмичења је Стефан Анђелковић „Братска кафана Ђокић“.
Подсетимо, овогодишња „Роштиљијада“ почела је 23. и трајаће до 29. августа.