Почео фудбалски трунир „Роштиљко“

Почела „Роштиљијада“, Цеца запевала пред лесковачком публиком
24.08.2021.
Раст броја новозаражених у Јабланичком округу
24.08.2021.
Почела „Роштиљијада“, Цеца запевала пред лесковачком публиком
24.08.2021.
Раст броја новозаражених у Јабланичком округу
24.08.2021.

У Лесковцу је данас почео фудбалски трурнир „Роштиљко“ где се пријавило 26 екипа, односно 300 малих фудбалера из Лесковца, Ниша, Власотинца, Параћина и села Бошњаце.

„Град Лесковац ће наставити да улаже знајачна средства у развој спорта. Подсетићу вас да се некада за спортске клубове издвајало свега 18 милиона динара, док се данас за те намене издваја 95 милиона динара, уз велика улагања и у спортску инфраструктуру од изградње терена са вештачком травом на коме се сада налазимо, а за који је издвојено 32 милиона динара, реконструкције вишенамнске хале Партизан што је подразумевало издвајање преко 70 милиона динара, уређења спортског терена у које је инвестирано преко 60 милионадинара, улагања у СРЦ, па све до једног од највећих спортских пројеката фудбалског стадиона вредног 21 милион евра“, рекао је члан Градског већа Стефан Китановић.

Веома је важно да деца од малих ногу буду у спорту и да своје слободно време испуне квалитетним активностима, наглашава Китановић и додаје да се на тај начин граде карактер учи фер-плеј и тимска игра.

„Поздравио бих све наше пријатеље тренере и пре свега ово богатство, нашу децу. Пожело бих деци лепо дружење, пуно дриблинга, пуно лепих голова и нека најбољи победи. Знчај овог турнира је велики за социјализацију, деца се друже, оно шт раде примењују на утакмицама, развијају се“, истакаоа је тренер ГФК „Дубочица“ Срђан Петковић.