Биће „Роштиљијада“, републички Кризни штаб дао сагласност за организацију

Цветановић и Димитријевић примили трећу дозу вакцине
23.08.2021.
Први фанови већ стигли, једва чекају Цецин концерт
23.08.2021.
Цветановић и Димитријевић примили трећу дозу вакцине
23.08.2021.
Први фанови већ стигли, једва чекају Цецин концерт
23.08.2021.

Туристичка организација Лесковац је данас добила званичну сагласност за организовање чувене туристичко гастрономске манифестације Роштиљијаде уз поштовање свих епидемиолошких мера.

У складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, како би се максимално смањио сваки ризик по здравље грађана и посетилаца ове манифестације, предузете су следеће мере:

Простор одржавања манифестације је ограђен по обиму у дужини од 2,5 км високим металним грађевинским оградама. У простору одржавања манифестације моћи ће да уђу лица са потврдом о вакцинацији, потврдом о прележаном COVID-у, потврдом о негативном PCR тесту или са негативним брзим антигенским тестом.

Простор одржавања манифестације је организован тако што су десно од централне позорнице, гледано ка северу, постављени истоветни монтажни штандови за обављање угоститељске делатности, док су на левој страни простора инсталирани једнообразни дрвени штандови за обављање трговинске делатности и забавни паркови за децу.

Сви закупци на простору манифестације су Правилима рада, која су саставни део уговора о закупу обавезани на поштовање свих важећих епидемиолошких мера које је прописала Влада Републике Србије

Контрола уласка на простор манифестације свакодневно ће бити вршена на 11 контролних пунктова:

Контролни пункт 1: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицама Цара Лазара и Николе Скобаљића (Источни улаз на простор манифестације) код Технолошког факултета.
Контролни пункт 2: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицом Ивана Милутиновића (Западни улаз на простор манифестације) код Привредног суда.
Контролни пункт 3: Раскрсница улице Косте Стаменковића са улицом Моше Пијаде (Главни јужни улаз на простор манифестације - улаз за ВИП госте и извођаче програма) код Дома Синдиката.
Контролни пункт 4: Раскрсница улице Бабичког одреда са улицом Војводе Мишића (Главни северни улаз на простор манифестације) код Народне библиотеке.
Контролни пункт 5: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицом Масариков трг (Северни улаз и пожарни пут за улаз на простор манифестације) код објекта Унца.
Контролни пункт 6: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицом 11. октобра (Јужни улаз и пожарни пут за улаз на простор манифестације) код објекта хотел "Дубочица".
Контролни пункт 7: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицом 7. јула (Јужни улаз на манифестацију и излаз ка простору са еко тоалетима) код центра "Дезерт".
Контролни пункт 8: Раскрсница улице Булевар ослобођења са улицом Масариков трг (Северни улаз на манифестацију и излаз ка простору са еко тоалетима за раднике на штандовима са угоститељском делатношћу) код објекта "Лили".
Контролни пункт 9: Улаз на Булевар ослобођења и простор манифестације из правца тротоара код објекта "Кристал" (Северни прилаз на пешачком прелазу).
Контролни пункт 10: Улаз на Булевар ослобођења и простор манифестације из правца градског трга код објекта РК "Београд" (Јужни прилаз на пешачком прелазу).
Контролни пункт 11: Улаз на Булевар ослобођења и простор манифестације из правца градског парка код објекта хотел "Београд" (Јужни прилаз између хотела "Београд" и бивше Модне куће).

Сваки пункт је јасно обележен, опремљен средствима за дезинфекцију и маскама. На пунктовима ће се вршити контрола посетилаца (морају показати потврду о вакцинацији, потврду о прележаном КОВИД-у (не старију од шест месеци), потврду о негативном PCR тесту (не старијем од 72 сата) или имати наруквицу као потврду негативног брзог антигенског теста). На сваком пункту ће у радно време од 08.00 до 01.00 час након поноћи бити присутни припадници обезбеђења, здравствени радници, ковид редари и припадници МУП РС - ПУ Лесковац.

Kовид контејнери у којима ће се вршити тестирање посетилаца (брзи анигенски тестови) су смештени на локацијама у првом прстену измештени даље од простора манифестације, због безбедности популације и стварања гужве око истих.

Инсталирана су четири Ковид пункта за тестирање и то:

Први пункт се налази на паркингу Железничке станице,
Други пункт је постављен на кеју код Привредног суда,
Трећи пункт је инсталиран на паркингу код хале "Партизан",
Четврти пункт је постављен на простору дечијег парка у улици Масариков трг.

Ови пунктови су опремљени свом потребном логистиком неопходном за несметано функционисање. Радно време ових објеката биће прилагођено радном времену ковид пунктова на простору манифестације. Контејнери су јасно обележени.