Цветановић и Димитријевић примили трећу дозу вакцине

У лесковачком породилишту рођено 8 беба
23.08.2021.
Биће „Роштиљијада“, републички Кризни штаб дао сагласност за организацију
23.08.2021.
У лесковачком породилишту рођено 8 беба
23.08.2021.
Биће „Роштиљијада“, републички Кризни штаб дао сагласност за организацију
23.08.2021.

Градоначелник Лесковца Горан Цетановић и директор ОБ Лесковац Небојша Димитријевић данас су у лесковачком Дому здравља примили трећу (бустер) дозу вакцине против заразне болести ковид – 19.

„Моје колеге и ја смо данас примили трећу дозу вакцине јер сматрамо да увек морамо дати пример суграђанима. Председник РС Александар Вучић и Влада РС су обезбедили довољно доза свих врста вакцина за све заинтересоване грађане, зато поново апелујем на грађане да се вакцинишу и допринесу борби против заразне болести ковид – 19 јер је вакцинација једина дугорочна и адекватна заштита“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

На основу броја новооболелих који у Лесковцу износи 19 од 83 узорка, Цветановић је закључио, да ситуација није идеална. Када је реч о броју вакцинисаних лица, на данашњи дан у Лесковцу прву дозу су примили 49.143 лица, односно 44,64% док су другу дозу примила 46.434 лица, односно 42,18%, а трећу 427 лица, што износи 0,39%. Такође, овом приликом градоначелник је изјавио да ће од сутра поново почети вакцинација у хали „Партизан“.

„Имамо три, четири просторије које функционишу по систему дневних болница где пацијенти могу да приме терапије или информације о лечењу, али за сада и даље нисмо ушли у Ковид систем“, рекао је директор ОБ Лесковац Небојша Димитријевић.

Након конференције градоначелник је у пратњи директора Дома здравља, директора болнице и др Душана Миловановића обишао реновиране просторије Службе за здравствену заштиту жена.

„Урадили смо завршне радове на овом одељењу, а радови се односе на промену столица, кречења и комплетно реновирање намештаја. Морам да кажем да Дом здравља има 35 објеката с тога радимо константно на реновирању, фарбању, кречењу, замени црепова у другим амбулантама, могу да кажем да смо 95% свих амбуланти решили. Овде смо променили комплетно подове и тоалете, а 12 просторија је у питању“, рекао је директор Дома здравља Славиша Божић.