У току је санација канала у селу Шаиновац

Корона: Потврђена још 34 случаја у Јабланичком округу
20.08.2021.
Јавни позив за програм „Моја прва плата“
20.08.2021.
Корона: Потврђена још 34 случаја у Јабланичком округу
20.08.2021.
Јавни позив за програм „Моја прва плата“
20.08.2021.

Канал који обухвата Шаиновачки, Рударски и канал од Шаиновца до магистралног пута, у дужини од 10,3 километра биће саниран и очишћен. За те намене град Лесковац је издвојио 30 милиона динара, предвиђени рок за завршетак радова је 60 дана, а извођач је „ХСВ“ из Власотинца.

„Овај сложен и значајан пројекат је покренут како би становници вучјанског краја били сигурни током временских непогода и обилних падавина. То су фактори на које не можемо директно да утичемо, већ се морамо прилагодити. Као и до сада, трудићемо се да безбедност и сигурност становништва буде на првом месту, па ћемо и убудуће спроводити пројекте управо са овим циљем“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

По његовим речима радови су почели 17. августа, а циљ је да се избегне сценарио услед великих пролећних и јесењих падавина.

Представник фирме „ХСВ“ Миле Крстић тврди да се канал продубљује у просеку од 2 до 3 кубика земље по профилу, што значи да толика количина воде може више да протече него што је до сада текла. Једини проблем са којим су се срели је имовинско-правни однос, јер је зона чишћења врло уска, али је упркос томе са људима из Месне заједнице остварена добра комуникација.

За заштиту становништва од поплава из буџета града Лесковца од 2013. године издвојено је 45 милиона динара.