До краја фебруара „Еренли“ почиње производњу у Лесковцу

Јабланички округ: 31 особа позитивна на ковид
18.08.2021.
Корона: Сваки десети тест у Јабланичком округу је позитиван
19.08.2021.
Јабланички округ: 31 особа позитивна на ковид
18.08.2021.
Корона: Сваки десети тест у Јабланичком округу је позитиван
19.08.2021.

Турска компанија "Еренли" до краја фебруара ће на локацији Зелена зона, почети са производњом система за циркулацију, који је намењен аутомобилској индустрији, на површини од 7 хекатара, где ће до краја 2025. године бити запошљено 400 радника. Ова инвестиција вредна је 16,6 милиона евра.

"Сада вам и званично упућујем искрене речи добродошлице у наш град, желим вам много успеха и још бољу и плодоноснију сарадњу у предстојећем периоду. Компанија Еренли Лесковац биће трећи инвеститор, након британског Апитива и локалног привредника Статовац, чиме ће дефинитивно Зелена зона постати један од главних покретача индустрије у Лесковцу", рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

По његовим речима, јула месеца је потписан Меморандум о сарадњи и резумевању како би ова инвестиција била реализована у што скоријем року, а ЈКП "Комуналац" ради на чишћењу и припреми парцеле на којој ће бити саграђена ова фабрика.

"На основу нашег плана, серијска производња бозила би требало да почне следеће године, најкасније до краја фебруара. Зато што такав договор имамо са нашим купцима са којима годинама уназад сарађујемо у Турској. Већ имамо склопљене послове за период 2022. и 2023. године, и на основу њих компанија ће приходовати 8 милиона евра, док ће до краја инвестиционог пројекта бити направљен приход вредан 30 милиона евра на основу продаје производа насталих у лесковачком огранку током инвестиционог периода у трајању од 5 година. Ове године ћемо почети са ангажовањем радника, а већ следеће ћемо бројати 150 запослених који ће радити у администрацији, менаџменту и на инжењерским пословима. На основу нашег пројекта планирано је да досегнемо број до 400 радника до краја инвестиције", рекао је директор новоотвореног предстаништва које носи назив "Еренли д.о.о." Фикрет Ајнибал.