Завршавају се радови у улици Радета Свилара

Подељено 19 уговора за финансирање омладинских и волонтерских пројеката
12.08.2021.
Запосленима у средњим и основним школа исплаћени путни трошкови
12.08.2021.
Подељено 19 уговора за финансирање омладинских и волонтерских пројеката
12.08.2021.
Запосленима у средњим и основним школа исплаћени путни трошкови
12.08.2021.

Радови на рехабилитацији коловоза улице Раде Свилара и једног крака Норвежанске се приводе крају. У оквиру одржавања улица, општинских и појединих некатегорисаних путева из буџета града је за асфалтирање 160 метара овог коловоза издвојено је 1,3 милиона динара.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишао је радове који се данас завшавају.

„Радове изводи предузеће Трејс АД Ниш, а за овогодишње одржавање саобраћајница из буџета Града Лесковца издвојено је укупно 48 милиона динара. Уређење ове саобраћајнице је врло битно због безбедности саобраћаја свих учесника, због функционисања становништва и грађана који се крећу овим делом града, посебно грађане месних заједница 'Хисар' и Моше Пијаде,“ - и напоменуо да је у овом крају завршена улица Југ Богданова, Милоша Обилића, Радничка и Сутјеска, као и месна заједница Хисар, на чијој територији се ова улица налази, објекат ЈП 'Србијашуме', Пошта и трг код исте, Установа за одрасле и старије“, рекао је шеф Одељења за општу управу и заједничке послове Милан Поповић.

Kако је навео, ова деоница посебно је значајна за Хитну медицинску службу, где се након уређења њихова возила могу несметано и боље кретати на овом подручју.

“Урађено је асфалтирање испуцалог асфалта. Извршили смо машинско крпљење ударних рупа и нивелисали све постојеће шахт поклопце и сливне решетке. Ево данас се раде слојеви асфалта дебљине 4цм. Данас завршавамо радове на саобраћајници, а сутра планирамо да на овој рампи код Хитне помоћи да санирамо део тротоара који је такође оштећен”, истакла је техничка директорка ЈП „Урбанизам и изградња“ Љиљана Михајловић.