Подељено 19 уговора за финансирање омладинских и волонтерских пројеката

Уређене просторије МЗ „Хисар“
12.08.2021.
Завршавају се радови у улици Радета Свилара
12.08.2021.
Уређене просторије МЗ „Хисар“
12.08.2021.
Завршавају се радови у улици Радета Свилара
12.08.2021.

Поводом Међународног дана младих, данас су у Свечаној сали града Лесковца подељени пројекти путем конкурса за финансирање омладинских волонтерских пројеката "Активирај се", за те намене град је издвојио 1,7 милиона динара. У руке Удружења младих и удружења која се баве младима отишло је 13 пројеката, док је 6 пројеката уручено представницима школских парламената средњих школа. Уговоре је уручио градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

"Један од начина те подршке јесте разлог нашег данашњег окупљања, а то је додела, овим присутним младима, вредним и талентованим људима, уговора о финансирању омладинских пројеката, чија је основни циљ промоција активизма и волонтеризма младих у нашем граду. Већ седму годину заредом Лесковац преко Канцеларије за младе финансира овакву врсту пројеката", рекао је члан Градског већа Драгољуб Ђорђевић.

По његовим речима од 2015. године, када је почело финансирање пројеката, па до данас, издвојено 8,9 милиона динара, подржано 100 пројеката у којима је учествовало скоро 5000 младих.

"Искористио бих прилику да се у име Ученичког парламента Гимназије захвалим градоначелнику и локолној самоуправи што нам несебично помажу и мотивишу нас да својим идејама омплемењујемо школски простор и омогућимо свим боље услове за најсавременију наставу. У протеклом периоду смо уз њихову помоћ опремили кабинете за рачунарство и информатику, за хемију и биологију, једино је преостало да се опреми кабинет за физику", рекао је члан школског парламента Гимназије Вања Иванчевић.

Испред Удружења "Здрав" обрартио се Тихомир Митић.

"Лесковац којим руководи градоначелник Цветановић континуирано улаже у напредак и развој младих и верујем да ће након реализације одобрених пројеката у сарадњи са Канцеларијом за младе, млади имати још веће могућности за лични развој", казао је Митић.