Представници УНДП-а и Министарства заштите животне средине обишли Постројење за пречишћавање отпадних вода

Пошта Србије упозорила грађане да не наседају на интернет преваре
10.08.2021.
Потврђена 22 нова случаја заразе на вирус корона
11.08.2021.
Пошта Србије упозорила грађане да не наседају на интернет преваре
10.08.2021.
Потврђена 22 нова случаја заразе на вирус корона
11.08.2021.

Данас су Постројење за пречишћавање отпадних вода посетили представници UNDP-a, GREEN SERBIA, Жарко Петровић и Ђорђе Поповић и представник Министарства заштите животне средине Владица Божић, у договору са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, која је прошле недеље обишла Постројење. Разлог посете јесте техничка подршка граду Лесковцу у предстојећем пуштању у рад комплетног Постројења. На Постројењу је одржан технички састанак са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и представницима града Лесковца, на челу са директором пројекта Мајом Милошевић Милојић, и крајњег корисника ЈКП „Водовод“ Лесковац како би се пронашла техничка решења и превазишле све препреке и како би се отпочело са фазом пуштања у рад.

Градоначелник Цветановић је поздравио скуп и захвалио се представницима UNDP-a, као и Министарству заштите животне средине који су помогли Граду и истрајали у намери да се уклоне баријере које су се налазиле на путу до коначног циља, затим се захвалио и директорки пројекта Маји Милошевић Милојић, која од почетка посвећено и истрајно ради на пројекту Управљање отпадним водама.

Градоначелник је истакао да је Лесковац пример добре праксе, јер се ради о великом и важном пројекту за наш град вредном 26 милиона евра, почев од колектора који је финансирало Министарство са 464 милиона динара, преко Линије воде са 10,4 милиона евра, ЕУ, затим и Линије муља, такође Министарство, са 497,5 милиона динара. Поменуо је и ОРИО пројекат вредан 8 милиона евра, донацију Краљевине Холандије, путем кога ће 20 хиљада еквивалената у 16 насељених места добити канализациону мрежу.

У исто време на Постројењу је извршена инспекција дела машинске опреме Фазе 1 - Линије воде, која није била пуштена у рад и која је до сада била конзервирана, од стране овлашћених сервисера из Аустрије у оквиру уговорне обавезе извођача радова на Линији муља, а све у циљу припремних радова за пуштање у рад.