Радови на коловозу у Јашуњи се приводе крају

Сутра без струје 9 улица у Лесковцу
10.08.2021.
Манастир Светог Јована – светиња која је стара више од 500 година
10.08.2021.
Сутра без струје 9 улица у Лесковцу
10.08.2021.
Манастир Светог Јована – светиња која је стара више од 500 година
10.08.2021.

Рехабилитација коловоза, у дужини од 650 метара у селу Јашуња данас се завршава. Из градског буџета за ову намену издвојено је 2,3 милиона динара.

„С обзиром на то да је у питању летње одржавање путева, а не реконструкција читаве улице ми користимо прилику да на неким местима не попуњавамо само рупе, већ да заменимо веће делове пута, онолико колико је то дозвољено и то углавном где је већа фреквенција, као на пример у центру села Јашуња, јер постоје делови пута који су били пресвучени прошле године“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Извођач радова је „Трејс“ АД Ниш, а укупна сума за одржавање улица и путева у летњем периоду за 2021. годину износи 48 милиона динара.

„У 2018. години урађено је појачано оджавање путног правца од Лесковца до Постројења за пречишћавање птпадних вода у дужини од 7 килиметара и вредности 56,5 милиона динара. У овом крају је постављена нова ЛЕД расвета, направљене су свлачионице за фудбалски клуб 'Јашуња', замењени пропусти и очишћени канали, а реконструисана је и зграда МЗ у Дрћевцу“, рекла је помоћница градоначелника Марија Рајковић.

По њеним речима у плану је и постављање нове расвете у селу Ораовица, за шта је припремњена пројектна документација, као и уградња гребаног асфалта у улицама у којима је за то исказана потреба.

„На територији града Лесковца осим радова на крпљењу ударних рупа на свим путним правцима у граду, радило се и на пресвлашењу појединачних деоница на општинским правцима. Осимове деонице, прошле недеље су завршени радови у селу Разгојна у дужини од 220 метара са око 630 хиљада динара, и у селу Грданица, дужина од 297 метара, за шта је издвојено 860 хиљада динара“, рекла је технички дикретор ЈП „Урбанизам и изградња“ Љиљана Михајловић.

У име мештана села Јашуња обратио се Далибор Цакић који је захвалио градоначелнику Цветановићу и граду Лесковцу на помоћи. Овом приликом је истакао да им урађен пут много значи, јер ће се услови живота у селу побољшати.