Потписани уговори о додели пластеника за 12 породица

Нагли скок броја новозаражених у Јабланичком округу
06.08.2021.
Превентивни прегледи сутра и прекосутра у Општој болници и Дому здравља у Лесковцу
06.08.2021.
Нагли скок броја новозаражених у Јабланичком округу
06.08.2021.
Превентивни прегледи сутра и прекосутра у Општој болници и Дому здравља у Лесковцу
06.08.2021.

Уговори о додели пластеника данас су потписани са 12 породица. Њихова вредност је 18.000 евра, од чега је учешће града Лесковца 3000 евра, док ће остатак финансирати немачко Министарство спољних послова. Овај програм се спроводи у оквиру пројекта „Директна социо-економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији, а реализује се у сарадњи са АСБ организацијом.

„Данас ћемо поделити 12 уговора социо-економким угроженим породицама са територије града Лесковца којима ће бити донирани пластеници, просечне вредности од око 1.500 евра. Помоћ је једнократна и бесповратна, а уговори ће бити реализовани до краја текуће године. Циљ пројекта јесте да се допринесе социо-економској инклузији угрожених породица и појединаца у нашем граду и Срибији и да се створе бољи услови за њихов живот и запослење“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић. По његовим речима корисници су данас у Центру за стручно усавршавање имали обуку на тему „Основе пластеничке производње“ где су имали прилику да се ближе упознају са пластеничком производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести.

„Лесковац много улаже у пољопривреду и константно пружа подршку пољопривредним произвођачима. Од 2013. године утрошено је укупно 216,5 милиона динара на преко 6 300 субвенција за наше пољопривреднике. До сада смо успели да решимо многе проблеме наших прољопривредних произвођача и омогућимо им боље услове рада јер смо у атарске путеве, комасацију и електрификацију поња инвестирали укупно 250 милиона динара“, закључио је градоначелник Лесковца.

У име АСБ организације обратио се Сава Пантелић који је рекао да им досадашња добра сарадња даје ветар у леђа да Лесковац укључе у још пројеката, као да виде Лесковац као партнера за будућност.