Састанак Цветановића са извршним директором „Аптива“

Исплаћена трећа рата за програмско финансирање спортских удружења и клубова
05.08.2021.
Нагли скок броја новозаражених у Јабланичком округу
06.08.2021.
Исплаћена трећа рата за програмско финансирање спортских удружења и клубова
05.08.2021.
Нагли скок броја новозаражених у Јабланичком округу
06.08.2021.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је у свом кабинету разговарао са извршним директором компаније „Аптив“ Луишом Фигуередом. Састанку су присуствовали начелник Градске управе Милош Цветановић и секретар Скупштине града Зоран Вукашиновић.

На почетку састанка се разговарало о гасификацији и градоначелник Цветановић је Фигуереда упутио у чињеницу да је град издао грађевинску дозволу за изградњу гасовода, те да очекује обавештење Јавног предузећа „Србијагас“ о темину почетка радова.

Састанак је организован на иницијативу руководилаца компаније са циљем решавања проблема са којима се „Аптив“ суочава, а који се тичу организације рада. Извршни директор компаније „Аптив“ је градоначелника и његове сараднике упознао са начином рада у фирми истакавши да је фабрика у Лесковцу најбоља фабрика компаније „Аптив“ у Европи, са најновијом технологијом и адекватним условима за рад и боравак радника, међу које спада оптимална температура која се у току свих годишњих доба одржава на нивоу од 22 до 25 степени Целзијусових, амбуланта, савремена кантина, тоалети и свлачионице.

Данас се разговарало и о прековременом раду у овој компанији и том приликом је наглашено да је у одређеном периоду наступила потреба за повећаном производњом одређене врсте производа за С класу компаније „Дајмлер“ које „Аптив“ производи само у Лесковцу и не могу се доставити из других постројења. Тада је организован прековремени рад, у периоду од две недеље, а како је директор компаније рекао, прековремени рад је био организован уз добровољни пристанак сваког запосленог уз надонкнаду која је прописана Законом.

Руководство „Аптива“ се градоначелнику обратило како би локалну самоуправу упознало са добрим условима за рад у компанији и намером да у Лесковцу послују дугорочно, најмање наредних 20 година.

Градоначелник Цветановић се захвалио на намери компаније да објасни стање, нагласио да је „Аптив“ веома значајан за Лесковац зато што запошљава више од 4000 радника и да на запослење у овој британској фирми могу да рачунају и грађани у средњим годинама, а не само они млађи, што представља позитивну праксу у погледу запошљавања.

Говорило се и о контролама компаније од стране надлежних органа. У „Аптиву“ је у последње две године 17 пута извршена контрола од стране инспекција. Последњи надзор је обављен 3. августа 2021. године. Приликом свих контрола нису уочени већи пропусти, а за све мање се поступало по налогу инспекције.

На састанку је договорен и обилазак компаније са медијским екипама почетком септембра месеца.