Поносне картице „Цена минус за три плус“ уручене родитељима

У Јабланичком округу позитивне 2 особе
04.08.2021.
У Лесковцу 4 особе позитивне на ковид
05.08.2021.
У Јабланичком округу позитивне 2 особе
04.08.2021.
У Лесковцу 4 особе позитивне на ковид
05.08.2021.

Поносне картице „Цена минус за три плус“ данас су у сали Народног позоришта уручене родитељима са троје и више деце, који живе на територији града Лесковца.

„Град Лесковац као озбиљна локална самоуправа препознала је значај приступања и овог посебног вида подршке породицама са троје или више деце. Свака породиља која је у радном односу добија 10.000 динара, а свака незапошљена мајка 20.000 динара. Првих 10 беба, које се роде сваке године добијају 20.000 динара. Сви ученици првог разреда са територије града Лесковца добијају 6.000, а сва деца чије породице користе социјалну помоћ добијају 5.000 динара за уџбенике. Град сноси трошкове превоза пратиоца и деце са посевним потребама. Град субвенционише 80% тржишне цене за боравак деце у приватним вртићима, док је боравак за треће и четврто дете бесплата. А ове године уведене су новине, обезбеђују се ауто-седишта за сву децу рођену 2021. године на територији града Лесковца“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Поносном картицом родитељи остварују финансијску подршку при куповини робе, пружању услуга, чиме ће побољшати услове, задовољити потребе и унапредити материјални положај породица, тврди Цветановић и додаје да ће укупно 618 породица остварити уштеду код 111 привредних субјеката, 6 спортских клубова као и код 3 установе културе.

„Као генерација имамо обавезу да земљу својим потомцимапредамо како смо је наслдили однаших предака. То зависи само од нас, зато треба да будемо сложни и јединствени да бисмо у томе успели. Идеја је да кроз овај пројекат кажемо колико је за будућност Србије важно да имамо породице са троје и више деце. Посебно нас радије чињеница да је у Лесковцу у јулу ове године рођено 20 беба више него у јулу претходне године. Што значи да ако наставимо овако, Лесковац ће да живи, Србија ће да живи, имаћемо много разлога да се радујемо. Картица се зове поносна да је породице поносно носе са собом и поносно показују“, рекао је председник покрета за децу „Три плус“ Владица Гавриловић.

У име родитеља присутнима се обратила Татјана Гавриловић која је захвалила градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи што су прихватили пројекат покрет за децу „Три плус“.

„Ова картица уједно може да буде и подстицај будућим мамам и онима који већ јесу да теже ка проширењу породице“, казала је Гавриловићева.