Брнабић: Лесковац је привукао доста инвестиција, али просек плате мора да се повећа

Успешно реализован пројекат „Магија синергије“
02.08.2021.
Сутра без струје поједине улице и једно насеље
03.08.2021.
Успешно реализован пројекат „Магија синергије“
02.08.2021.
Сутра без струје поједине улице и једно насеље
03.08.2021.

Председница Владе РС Ана Брнабић данас је у Лесковцу, током другог дана посете Јабланичком округу, рекла како је овај град успео да привуче доста инвестиција и тиме помогао читавом округу да смањи незапосленост, али је такође навела да просек плате мора да се повећа и да на томе треба да се ради.

„Ја сам задовољна оним што сам данас видела овде, драго ми је што се гради најмодернија и најсавременија инфраструкура са 4 коловозне траке, са тротоаром и бициклистичком стазом и то је неки стандард који морамо од сада да држимо. Настављамо даље са улагањима, због тога радимо комплетну реконструкцију Опште болниц Лесковац чија је укупна инвестиција око 43 милиона евра, али и канализациону мрежу, Постројење за пречишћавање отпадних вода, санитарну депонију, да испунимо све оне стандарде здравствене животне средине какве треба да има град као што је Лесковац“, рекла је прмијерка Брнабић.

По њеним речима стопа незапослености у Јабланичком округу је 7,1% нижа од републичког просека.

„Плате расту паралелно како расту и у републици, морамо да радимо додатно како би се та разлика смањила, да би та разлика у једном тренутку у потпуности нестала и да имамо Јабланички округ који прати републички просек у свему, осим у незапослености, надам се да ћете и даље наставити да будете бољи него републички просек у незапослености, али просек плате мора да се повећа“, казала је она.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је навео да је Лесковац по 4. пут добио БФЦ сертификат, што значи да је град са повољним пословним окружењем.

„Зато су фабрике из Немачке Велике Британије, Турске, Јужне Кореје, Холандије присутне у нашем граду, на улазу у град и на простору индустријске зоне“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је овом приликом најавио да ће се у наредних месец дана радити пут према Лебану, па затим пут Лесковац-Вучје.

„Сигурно 4-5 километара биће у старту, затим одмах ће бити пут Лесковац-Вучје, велика инвестиција од 5 милиона евра, а можда и више“, рекао је градоначелник Лесковца.

Премијерка Ана Брнабић је током дводневне посете Јабланичком округу обишла Сијаринску Бању, Лебане, Медвеђу, Бојник, Власотинце, Црну Траву и Лесковац.