Успешно реализован пројекат „Магија синергије“

Брнабић: Треба више да улажемо у пољопривреднике, предузетнике, мала и средња предузећа
02.08.2021.
Брнабић: Лесковац је привукао доста инвестиција, али просек плате мора да се повећа
03.08.2021.
Брнабић: Треба више да улажемо у пољопривреднике, предузетнике, мала и средња предузећа
02.08.2021.
Брнабић: Лесковац је привукао доста инвестиција, али просек плате мора да се повећа
03.08.2021.

Пројекат „Магија синергије“ који има за циљ повезивање туристичких манифестација између Лесковца и Елин Пелина из Бугарске успешно је завршен.

„Било је великих потешкоћа, али смо захваљујући пројектном тиму и сарадњи са кабинетом градоначелника Горана Цветановића све препреке успешно решили. Урађена је 'Дијагноза вредносних ланаца у туризму', стратегија одрживог развоја туризма у пограничним подручјима Елин Пелина и Лесковца, дефинисана су два нова туристичка производа и урађена је платформа која садржи QR кодове где сви посетиоци могу видети туристичке атракције како града Лесковца тако и општине Елин Пелин. У овом пројекту нисмо запоставили ни приватни сектор, тако да смо организовали и два пословна сусрета, један је био у Лесковцу, а други у Елин Пелину, где су привредници из наших крајева који се баве туризмом имали могућност да размене информације и знања“, рекла је директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Драгана Белензада.

Пројекат прекограничне сарадње који спроводе град Лесковац, Туристичка организација Лесковац, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и општина Елин Пелин из Бугарске вредан је око 200.000 евра, а финансира се преко Interreg-IPA програма.

„Производ оног што смо урадили се види, то је воз 'Роштиљко', а такође смо добили и 20 штандова и постављаћемо их за све градске манифестације, док ћемо 'Роштиљка' користити за обилазак града и околине. Оно што је мени посебно битно да спомен јесте да смо повезали два града, као и да ћемо развијати туристичке потенцијале града Лесковца, пре свега мислим на 'Роштиљијаду' и још једну нову коју ћемо развијати у наредних пет година“, казао је директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић.

Пројектни менаџер Дијана Димитрова из општине Елин Пелин је изразила задовољство због сарадње Елин Пелина и Лесковца и истакла како је цео пројекат успешно реализован.