Брнабић: Треба више да улажемо у пољопривреднике, предузетнике, мала и средња предузећа

Списак пореза које треба платити у августу, за неке већ данас истиче рок
02.08.2021.
Успешно реализован пројекат „Магија синергије“
02.08.2021.
Списак пореза које треба платити у августу, за неке већ данас истиче рок
02.08.2021.
Успешно реализован пројекат „Магија синергије“
02.08.2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас је посетила Сијаринску Бању и специјалнуу болницу „Гејзер“ у општини Медвеђа и том приликом истакла да је договорено да се уради пут како би се та бања повезала са Пролом, Луковском и Куршумлијском Бањом.

„Важан пројекат који треба да гурамо у будућности, а који смо сада договорили је повезивање са Куршумлијом преко Радан планине. Тим путем ћемо Сијаринску Бању повезати са три прелепе бање у Куршумлији – Пролом, Луковском и Куршумлијском, Ђавољом вароши, а ту имамо и Царичин град“, рекла је премијерка Брнабић.

У овом крају постоји огроман потенцијал за туризам и истакла да ће држава наставити да улаже и у Сијаринску Бању и у Медвеђу и у Јабланички округ, пре свега у туризам јер је како је рекла, у неке од општина тог округа тешко довести стране инвеститоре.


„Зато треба да уложимо више у наше природне ресурсе, пољопривреднике, предузетнике, микро, мала и средња предузећа – да видимо да све оно што можемо сами, сами и урадимо, да се не ослањамо у оваквим пределима на стране директне инвестиције. Ако дођу, добро су дошле и ми ћемо им помоћи, али док чекамо и припремамо окружење да их доведемо да видимо шта је то што можемо даурадимо само са нашим људима одавде“, рекла је председница Владе РС.

Премијерка Брнабић ће два дана боравити у Јабланичком округу. Данас је обишла општину Лебане и Бојник, а сутра ће посетити Лесковац, Власотинце и Црну Траву.