Велике гужве на граничним прелазима, како дан одмиче биће још веће

Позитивна једна особа из Лесковца
31.07.2021.
Ива Петковић освојила сребрну и бронзану медаљу у Нишу
31.07.2021.
Позитивна једна особа из Лесковца
31.07.2021.
Ива Петковић освојила сребрну и бронзану медаљу у Нишу
31.07.2021.

Последњи викенд у јулу и први у августву важи за најфреквентнији у летњој сезони, па не чуди много што је на граничним прелазима огромна гужва. Ко креће на пут треба да се припреми на вишесатно чекање, преноси портал Нова.рс

Саобраћај у Србији данас је додатно појачан на ауто-путевима ка Бугарској, Македонији, Хрватској и Мађарској, саопштио је јутрос АМСС.

Најгоре је тренутно на Хоргошу где се чека око 2 сата, као ина прелазу Прешево, где је ситуација слична. Та два прелаза су најпрометнија, с једне стране, јер многи турски држављани транзитирају кроз нашу земљу ка Бугарској и даље ка Турској, а са друге стране, јер већина наших грађана летује у Грчкој, а на море иде преко Прешева.

На осталим прелазима попут Батроваца ка Хрватској, чекање је око сат времена. Најбоља ситуација је на граници са Црном Гором. На прелазу Гостун чека се око 45 минута, доке најлакше на Јабуци где се и за улаз и за излаз из Србије чека око пола сата. И на прелазу Хоргош II не чека се дуго, око пола сата. На граничним прелазима нема задржавања теретних возила.

Како дан одмиче, очекује се да ће гужве бити још веће.