Дечји кутак – модерно и атрактивно дечје игралиште у насељу Солидарност

Регистровано још шест позитивних на корона вирус у Јабланичком округу
27.07.2021.
Завршава се асфалтирање леве коловозне траке на Булевару Николе Пашића
27.07.2021.
Регистровано још шест позитивних на корона вирус у Јабланичком округу
27.07.2021.
Завршава се асфалтирање леве коловозне траке на Булевару Николе Пашића
27.07.2021.

Старо дечје игралиште у насељу Солидарност трансформисано је у нови, савременији и бољи изглед. У ову изградњу град Лесковац је издвојио 2,2 милиона динара, а игралишта овог типа постоје већ код Шоп-Ђокићеве куће, на Хисару и иза Гаретове палате.

„Када је реч о овој локацији, трансформацијом постојећег дела парка добијен је један изузетно атрактиван простор за игру деце. Уграђен је плато са гурмираном подлогом за реквизите и стазе којима се приступа дечјем игралишту на изузетно функционалан начин, а да се при том уопште не урушавају зелене површине. Уређење овог простора допринило је лепшој слици града како за све становнике овог дела насеља Солидарност, тако и за све грађане града Лесковца. У разговору са суграђанима и обиласком терена, дошли смо до закључка да је граду неопходно још оваквих кутака за децу и зато је предузеће за ˈУрбанизам и изградњуˈграда Лесковца урадило пројектну документацију за уређење и постављање мобилијара између улице Николе Скобаљића и Илије Стреле“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

По његовим речима за здраво одрастање неопходно је да деца део дана проведу напољу и зато локална самоуправо константно улаже у паркове, терасе и игралишта.

„Игралиште је названо ˈДечји кутакˈ јер је циљ да деца до 12 година у послеподневним часовима буду на овом игралишту. Цео пројекат је реализован кроз два уговора, први је потписан са ГЗЗ ˈПионирˈ из Власотинца и кроз тај уговор је уграђене су бехатон плоче на стазама и гумиране подлоге од врло квалитетног материјала. Кроз други уговор који је реализован ˈКреативним центромˈ из Београда постављене су квалитетне справе, постављен је тобоган, љуљашке, клацкалице и 2 њихалице“, истакао је директор ЈП ˈУрбанизам и изградњаˈ Новица Николић.

У име Савета МЗ Прва јужноморавских бригада обратила се Милена Стаменковић која је захвалила градоначелнику и његовим сарадницима и истакла да је игралиште диван амбијент где ће деца уживати.