Југ Богданова улица добила ново рухо, саобраћај се од данас одвија несметано

Лесковачки вуковци се вратили са наградне екскурзије
26.07.2021.
Позитивне 2 особе на ковид из Лесковца
26.07.2021.
Лесковачки вуковци се вратили са наградне екскурзије
26.07.2021.
Позитивне 2 особе на ковид из Лесковца
26.07.2021.

Реконструкција у дужини од 282 метра Југ Богданове улице данас је завршена, а средства у висини од 9 милиона динара обезбедио је град Лесковац.

„Завршили смо пут Лесковац-Печењевце-Липовица, односно према Нишу, велика инвестиција, односно пут Лесковац-Власотинце је направљен са два кружна тока, затим Лесковац-Богојевце. Центар града нам је приоритет, али и главне улице попут 28. марта, Млинске улице, Светоилијске, али су нам битне и мање које су веома прометне. Таква улица је и ова у којј се данас налазимо, улица Југ Богданова, која је завршена у кратком временском периоду“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

По његовим речима поред мештана који живе у овој улици, налазе се ватрогасна и пољопривредна служба. Ватрогасци су марљиви људи, а сада, захваљујући томе што је уређена улица, они ће раговати брзо, ефикасно и у правом тренутку.

„Урадили смо машински ископ како на коловозу, тако и на тротоарским површинама, уграђен је тампонски слој од шљунка и туцаника, уграђени су нови ивичњаци, а тротоарске површине су поплочане бехатон плочама, док су на коловозу уграђена два афалтна слоја. Извођач радова ˈАБМ Путоградњаˈ из Ниша и предузетничка радња ˈАлександар Стојановићˈ", рекао је директор ЈП "Урбанизам и изградња" Новица Николић.

Овај пројекат је рађен у складу са Законом о путевима.