Лесковачки вуковци се вратили са наградне екскурзије

Стижу нам врућине, наредних дана високе температуре
25.07.2021.
Југ Богданова улица добила ново рухо, саобраћај се од данас одвија несметано
26.07.2021.
Стижу нам врућине, наредних дана високе температуре
25.07.2021.
Југ Богданова улица добила ново рухо, саобраћај се од данас одвија несметано
26.07.2021.

Насмејани, пуни позитивне енергије и весели, лесковачки матуранти су се вратили са шестодневне наградне екскурзије коју им је обезбедио град Лесковац.

Будући студенти,који су своје средњошколско образовање завршили као носиоци дипломе „Вук Стефановић Караџић“ током наградног путовања за остварен одличан успех током школовања посетили су Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Фрушку Гору, Сремске Карловце и друга места наше земље.

Вуковце је дочекала заменица градоначелника Лидија Димитријевић.

„Заслужили сте овај одмор, јер сте вредно и марљиво радили током школовања. Наставите тако и на факултетима. Међу вама ја видим носиоце привредног и економског раста нашег града и земље. Видим да је будућност Лесковца загарантована јер сте та будућност ви. У име градоначелника Лесковца Горана Цветновића и своје име вам честитам на свему што сте до сада постигли на феноменалним оценама, фантастичном знању и непоколебљивој жељи и труду да наставите своје школовање и будете још бољи. Желим вам све најбоље током даљег школовања. Ви сте понос својих родитеља, свог града и земље“, рекла је заменица градночалника.

У име матураната се обратила Теодора Божић, бивша ученица лесковачке Гимназије и будући студент Електронског факултета.

„Верујем да кад би се било ко од данас присутних обратио уместо мене, рекао би исто што и ја. А то је хвала. Хвала за прелепо путовање које сте нам омогућили, за сва прелепа искуства и нова познанства, за овако богат садржај путовања и дивну организацију. И поред свих лепих ствари које смо доживели и научили током овог путовања две су најбитније, а то је да се труд и рад увек исплате и да је град Лесковац увек ту за нас младе да нас подржи и мотивише нас за даљи рад“, истакла је Божићева.

Ове године је на шесту наградну екскурзију отишло њих 70 и за те намене је из буџета града Лесковца издвојена сума од 3 милиона динара, док је од 2015. године укупно издвојен 21 милион динара.

Такође, град Лесковац јепоново за ђаке генерације средњих школа приредио изненањеђе поставивши два билборда у граду са њиховим именимаи фотографијама код тржног центра „Мост“ и зграде „Лепа Брена“ као и на сивим електронским билбордима у граду.