Возила са мањим оштећењима пролазе технички, тврди МУП

Постављене клупе и канте, у плану уређење зелених површина на Градском тргу у Лесковцу
23.07.2021.
Отворен Аква парк „Атина“ у Лесковцу
24.07.2021.
Постављене клупе и канте, у плану уређење зелених површина на Градском тргу у Лесковцу
23.07.2021.
Отворен Аква парк „Атина“ у Лесковцу
24.07.2021.

По Правилнику о техничком прегледу возила, који се примењује од 6. јула, возила са мањим оштећењима, подразумева се да та оштећења не утичу на безбедност саобраћаја, не представљају основ да се возило прогласи неисправним, рекао је начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, а преноси РТС.

Огреботине илимања улегнућа на шасији, недостатак бочнелајсне, недостатак капица на вентилима пнеуматика, напрслина стакла на светлосним групама, недостатак течности за прање ветробрана, различите боје пресвлака за седишта и слично нису разлог да се возило оцени као неиправно, поручује Арсов.

„Министарство унутрашњих послова ће послати још једну инструкцију свим привредним друштвима овлашћеним да врше технички преглед возила у циљу отклањања евентуалних недоумица контролора техничког прегледа, казао је начелник Управе саобраћајне полиције.

Уколико су неисправни уређаји и опрема, возило не може бити оцењено као исправно, већ се власнику даје рок да отклони неисправност, закључује он.

Начелник Управе саобраћајне полиције је оценио да „непостоји оправдан разлог да се на техничким преглед чека у дужем временском интервалу“ на шта се сада жале возачи.

У Србији постоји више од 1.200 правних лица овлашћених за технички преглед возила, а на једној линији техничког прегледа се у току дана може прегледати и више од десет возила, наводи Арсов.