Постављена ЛЕД расвета у улици Раде Жунића

Центру за самостални живот исплаћено поламилиона динара за услуге персоналне асистенције
21.07.2021.
У Јабланичком округу нема позитивних на ковид
22.07.2021.
Центру за самостални живот исплаћено поламилиона динара за услуге персоналне асистенције
21.07.2021.
У Јабланичком округу нема позитивних на ковид
22.07.2021.

Улица Раде Жунића добила је нову ЛЕД расвету, оваква врста радова је веома значјана због тога што директно утиче на квалитет живота грађана.

„Повод нашег окупљања је завршетак радова на изградњи осветљења у улици Раде Жунић у Лесковцу. Средства за ове радове у износу од 11,78 милиона динара обезбеђења су из буџета града Лесковца. Ова значајна инвестиција, која је према речима мешта велики пољитак у односу на претходно стање, ни прво улагање у ово насеље, односно у улицу Раде Жунића. Подсетићу вас да смо прошле године извршили реконструкцију водоводне мрежеи да је град ивестирао 20,4 милиона динара. У будућности, у зависности од могућности Путева Србије, очекују нас радови на тротоару и реконструкцији коловоза комплетне ове улице. О прецизним датумима не можемо говорити, с обзиром на то да се ради о државном путу и да ће у пројекат бити укључено надлежно министарство и поменуто предузеће. Радови би требало бити изведени на око километар и 800 метара, а предрачунска вредност је око милион евра. Уколи Путеви Србије не започну овај пројекат и уколико добијемо њихову сагласност, радове ћемо финансирати из локалног буџета“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

По његовим речима у оквиру овог пројекта, вредног 9,2 милиона евра, извршена је имплементација укупно 13.344 комада светиљки и рефлектора на територији града Лесковца.

„У улици Раде Жунић уградили смо 63 нова стуба и 63 нових светиљки и положили негде око 1600 метара кабла, напајање је из две трафо станице и ови радови су изведени на основу одобрења Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре с обзиром да се ради о државном путу. Пројекат је урадило ЈП 'Урбанизам и изградња', а извођач је фирма 'Лукс' из Лесковца“, казао је директор ЈП „Урбанизам и изградња Новица Николић.

Мештанин ове улице, Братољуб Цветковић рекао је да ова инвестиција много значи становницима и да су се у ранијем периоду због лошег осветљења често дешавале саобраћајне незгоде.