Подељено 133 ауто-седишта за бебе

Још једна особа позитивна у Јабланичком округу
21.07.2021.
Центру за самостални живот исплаћено поламилиона динара за услуге персоналне асистенције
21.07.2021.
Још једна особа позитивна у Јабланичком округу
21.07.2021.
Центру за самостални живот исплаћено поламилиона динара за услуге персоналне асистенције
21.07.2021.

У Лесковцу је данас подељено 133 ауто-седишта за бебе које су рођене у мају и јуну ове године. На подели је уручено 97 седишта, а родитељи који нису данас присуствовали уручењу, седишта могу преузети на портирници у улици Пана Ђукића бр.9.

Ово је трећа по реду додела ауто-седишта ове године, коју град обезбеђује за све рођене бебе у 2021. години.

„О нашим суграђанима бринемо од дана њиховог рођења. Првих 10 беба које су у години роде добијају ваучере за набавку беби опреме, а свим породиљама град уплаћује једнократну помоћ у износу од 10 хиљада динара за запослене породиље и 20 хиљада динара за незапослене. Одрастање пратимо и током предшколских дана када субвенционишемо боравак у вртићима, како у предшколској установи 'Вукица Митровић', тако и у приватним вртићима основаним на територији града. Настављамо накнадом за уџбенике за све ученике првог разреда на територији Лесковца и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи. Жеља нам је да нас чешће обрадују медијски натписи попут скорашњих да се у Лесковцу у току једног дана родило девет беба, зато смо пристипили покрету за децу 'Три плус', како би се породицама са троје и више деце омогућиле погодности и побољшан материјални статус и финансирамо поступак вантелесне оплодње да помогнемо нашим суграђанима који се боре сапроблемом неплодности“, рекла је заменица градоначелника Лидија Димитријевић.

О значају ове подршке града Лесковца говорила је Ана Петровић, мајка двомесечне Лене.

„Након што сам се други пут остварила као мајка, имам ралог више да се борим и бринем за своју децу. Диван је осећај знати да се људи који који воде овај град, такође, бринуо нашој деци. Издаци за подизање потомства нису мали, зато је ова подршка значајна и ја се у име свих родитеља и своје име захваљујем“, нагласила је Петровићева.

До данас је град Лесковац у прва четири месеца најмлађим суграђанима уручио 230 седишта.