Лесковачки вуковци отишли на наградну екскурзију

НСЗ позива незапослене да се пријаве за специјалистичке обуке из области информационо-комуникационих технологија
19.07.2021.
Компанија „Каталог“ отворила још један пословни центар у Лесковцу
20.07.2021.
НСЗ позива незапослене да се пријаве за специјалистичке обуке из области информационо-комуникационих технологија
19.07.2021.
Компанија „Каталог“ отворила још један пословни центар у Лесковцу
20.07.2021.

Преко 70 носилаца Вукове дипломе данас је отпутовало на награду екскурзију по Србији, која ће трајати шест дана. Они ће имати прилику да обиђу Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палићко језеро, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга места наше земље. Екскурзију организује град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе, а за ову намену је издовјено 3 милиона динара.

„Драго ми је што ове године идете на ово путовање јер на овај начин желимо да покађемо да ценимо сва ваша постигнућа, таленат и успех и настављамо да радимо на стварању услова за квалитетнији живот младих. Без образовања,без улагања у науку и напорног рада, нема ни напретка, ви сте то показали, стога заслужујете овакву награду. Желим вам срећан пут, леп провод и дружење на екскурзији за коју се надам да ће вам остати у најлепшем сећању, а ми се видимо за шест дана да са нама поделите своје утиске“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Најбољи ученици ће поред Александра Стојановића из Канцеларије за младе, на екскурзију ићи са помоћницом Андријаном Васић, која је дипломирани социолог, помоћницом Јеленом Стаменковић, такође дипломираним социологом, и чланицом Градског већа Јеленом Станковић, докторандом и сарадником у настави на Економском факултету у Нишу.

„Задовољство ми је што је управо мени припала част да се обратим у име свих носиоца Вукове дипломе из Лесковца. Желела бих да захвалим граду и градоначелнику кји су нас на овај начин мотивисали да постигнемо боље резултатеу нашем школовању. Такође, захвалила бих и Канцеларији за младе, која је намамладима увек на располагању. Радујем се новим пријатељствима и незаборавним успоменама. Хвала, задовољство је моје“, рекла је ученица генерације Трговинско-угоститељске школе Јована Стојановић.

Претходне године, због епидемијске ситуације, вуковици нажалост нису имали наградну екскурзију, али је на њихове рачуне уплаћено по 25.000 динара.

Фонд за младе таленте основан је 2013. године и у оквиру њега установљена је традиција награђивања младих талената на Дан града и Дан Светог Саве. Од тада је из градског буџета награђено преко 3 600 младих укупним издвајањем од 109 милиона динара.