Лесковац и Крива Паланка спроводе пројекат „Повезивање бисера“

Подељени уговори за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе
14.07.2021.
Добри људи још постоје
15.07.2021.
Подељени уговори за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе
14.07.2021.
Добри људи још постоје
15.07.2021.

Град Лесковац и Крива Паланка спроводе пројекат „Повезивање бисера“, који има за циљ популаризацију културних и природних ресурса за заједнички развој одрживих туристичких производа и дестинација.

Градоначелник Лесковца је данас имао састанак са градоначелником Криве Планке Борјанчом Мицевским и његовим сарадницима. На састанку се говорило о начину побољшања прекограничних туристичких понуда и бољем коришћењу природног, културног и историјског наслеђа.

Што се конкретно града Лесковцатиче, у оквиру пројекта „Повезивање бисера“ на локалитету кањона Вучјанке биће спроведени радови на туристичкој инфраструкури у виду уређења простора, стазе и платоа, постављање урбане опреме за рекреацију и забаву: клупе, пењалице, љуљашке, соларна расвета,видиковца,информативних табли. Такође,дуж кањиона Бучјанке биће трасиране, уређене и обележене пешачке стазе у дужини од 2,5 км.

У току је припрема документације за расписивање јавне нбававке, а план је да се са извођењем радова крене следеће године током пролећних месеци.