Турска компанија „Ернели“ планира да отвори нови производни објекат у Лесковцу

Данас се обележава Петровдан, дан када се не залива башта
12.07.2021.
Фабрика „Младост“ отвара нови погон на јесен, биће запослено 50 радника
12.07.2021.
Данас се обележава Петровдан, дан када се не залива башта
12.07.2021.
Фабрика „Младост“ отвара нови погон на јесен, биће запослено 50 радника
12.07.2021.

Турска компанија „Ернели“, која се бави производњом система за циркулацију течности за аутомобилску индустрију, планира да на локацији Зелена зона изгради нови производни објекат на 7 хектара где ће радити 338 радника. Овај инвестициони пројекат вреди 16,6 милиона евра.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор компаније „Ернели“ д.о.о. Лесковац Фикрет Ајнибал данас су потписали Меморандум о разумевању и сарадњи на реализацији инвестиционог пројекта. Тиме је Лесковацкорак ближе до отварања још једне стране компаније са којом се преговори воде од почетка године.

Стручне службе и надлежна одељења од дана одлуке инвеститора да свој капитал уложи у фабрику у Лесковцу стоје на располагању представницима компаније „Ернели“. Током вишемесечних преговора локална самоуправа града Лесковца свеадминистративне процедуре спроводи у прописаним роковима како би инвестиција била реализована на што бржи и ефикаснији начин, а све у дговору са Развојном агенцијом Србије и Владом Републике Србије.

Прошлог месеца је Градско веће донело одлуку да се парцеле за које је заинтересован инвеститор пребаце из својине града у својину Републике, а затим је сачињен Меморандум о разумевању и сарадњи ради реализације инвестиционог пројекта. Данас је у сали града Лесковца уприличено потписивање како би овај важан пројекат био завршен у што скоријем року.