Гужва испред Дечјег диспанзера због издавања лекарских уверења

У Јабланичком округу једна особа позитивна на вирус корона
12.07.2021.
Данас се обележава Петровдан, дан када се не залива башта
12.07.2021.
У Јабланичком округу једна особа позитивна на вирус корона
12.07.2021.
Данас се обележава Петровдан, дан када се не залива башта
12.07.2021.

Испред Дечјег диспанзера у Лесковцу од јутрос је велика гужва. Грађани су дошли како би извадили лекарско уверење за упис деце у школу.

Родитељи који чекају за наш портал су рекли да је гужва почела да се ствара још у 7.00 часова, а лекари су почели са радом у пола 8.

„По детету је задржавање кратко, али је велики број деце. Дошла сам у 7 са ћерком и још увек је нису прозвали“, казала је Ивана.

Из диспанзера су рекли да је организованост добра и да су се потрудили да испоштују противепидемијске мере.

„На отвореном деца носе маске, не улазе у Дечји диспанзер. Опомињемо их да се мало разреде и да стану у хладовину, да не стоје на сунцу“, рекла је начелница Дечјег диспанзера Слађана Цветановић.

На издавању лекарских уверења раде 4 лекара и 8 медицинских сестара.

„Формирали смо посебне екипе за издавање уверења. Деца уђу на Спортску медицину и не враћају се, не срећу се, него иду према другом излазу, према реци“, казала је Цветановићева.

Начелница Дечјег диспанзера је нагласила да сутра очекује дупло мање људи.

„Иако упис траје 3 дана, данас су сви пожурили да заврше. Уверења се издају до 15 часова и сутра од 7 ујутру смо поново спремни“, закључила је она.

Пацијенти се не задржавају дуже од 5 минута код доктора.

„Требало би можда дуже да траје преглед, али се нико не задржава више од 5 минута. Пацијент узима лекарско уверење иде код доктора и излази на друга врата“, наглашава Цветановићева.

Такође, родитељима је засметала цена уверења од 470 динара. Међутим, начелница Дечјег диспанзера је рекла да они не формирају цене и да се уверење увек плаћало.