Отворена задруга „Локошнички козји рог“ у Доњој Локошници

Лесковац ће вечерас бити у шаренилу боја главне карневалске поворке
10.07.2021.
На Карневалу победу однела група „Карневал Лесковац“
11.07.2021.
Лесковац ће вечерас бити у шаренилу боја главне карневалске поворке
10.07.2021.
На Карневалу победу однела група „Карневал Лесковац“
11.07.2021.

Лесковачко село Доња Локошница, које је чувено по паприци и низовима овог поврћа на кућама становника, данас је добило задругу „Локошнички козји рог“.

„Задругарство представља стожерразвоја сеоских средина у Србији. Влада РС улаже значајна средства у развој ове области. Од 2017. године 152 задруге су добиле подстицајна средства, а лесковачким задругамаприпалоје 76,8 милиона динара. Концепт задругарства има циљ да очува село. Томе доприноси и подршка пољопривредницима коју као локална самоуправа константно пружамо. До сада смо кроз субвенције подржали 6300 произвођача са 216.5 милиона динара. Наши данашњи домаћини располажу са 5,5 хектара земље,примарна делатностимјеповртарство, баве се дистрибуцијом суве млевене паприке“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Почетак рада „Локошничког козјег рога“ подржао је и председник Задружног савеза Србије Никола Михајловић.

„На првом месту су задругари затим подршка локалне самоуправе,стручних служби, задружних савеза, подршка Владе Републике Србије, председника. У прилогразвоју задругарства говори чињеница да је формирано 155 нових задруга откако је Влада препознала њихов значај и кренула подршком путемпројекта 500 задруга у 500 села, ближимо се бројци од 1000 нових задруга, а тачно их има 945 и то је један импозантан податак“, рекао је Михајловић.

Директорка задруге „Локошнички козји рог“ Сузана Михајловић нагласила како је заједнички циљ удруживање, односно врендирање локошничке паприке „Козји рог“ и заједничко наступање на тржишту.