Лесковац ће вечерас бити у шаренилу боја главне карневалске поворке

Фестивал ватре обележио друго вече Карневала
09.07.2021.
Отворена задруга „Локошнички козји рог“ у Доњој Локошници
10.07.2021.
Фестивал ватре обележио друго вече Карневала
09.07.2021.
Отворена задруга „Локошнички козји рог“ у Доњој Локошници
10.07.2021.

Градоначелник Лесковца и председник FECC-a данас се састао са представницима осталих карневалских градова.

„Град Лесковац има дугу карневалску традицију коју ми оваквимокупљњима настојимо да очувамо и ојачамо. С обзиром на то да прошле године због ситуације са вирусом корона нисмо успели даорганизујемо наше традиционалнеманифестације, ове сезоне Карневал одржавамо у смањеномкапацитету, али са истим квалитетоми богатим програмом.Као ваш данашњи домаћин, али и председник Федерације Европских карневалских градова Србије тежим константномподизању квалитета и промоцији карневалског покрета“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Потпредседник борда FECC-a Александар Цицимов се обратио присутнима и честитао јубилеј.

„За ових 15 година Лесковац јеобновио своју традицију, али је и уградио једну формулу која је дала резултате, утемељио неколико фантастичних карневалских група које су ставиле печат не само на овом Карневалу, већ свуда где су наступали, препознатиљиви по својимкореографијама. Да је Лесковац значајна карика у FECC-у говори и податак да јеи први идруги председник из Лесковца, а то значи да га сви у Србији подржавају“, казао је Цицимов.

Члан борда FECC-а Александар Васојевић је рекао како је Лесковац препознатим по маскама, а то показује чињеница да Карневал воле и најмлађи и најстарији Лесковчани.

„Лесковац воли Карневал, Лесковчани уживају у њему и дају му једну велику подршку, а то је петнаестогодишњи озбиљан рад и велика традиција којаиза тога стоји“, нагласио је Васојевић.

Мирољуб Радивојевић из Туристичке организације и менаџер Карневала је свима пожело вечерас да се лепо проведу уз поздрав ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ!

„Трудили смо се да направимо добар Карневал, жао ми јешто неке карневалске групе нису успеле да дођу због пандемије вируса корона“, истакао је директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић.