Приводе се крају радови у Влајковој улици, а саобраћај ће бити пуштен вечерас или ујутру

Николић о Градском тргу: Реално време за завршетак радова је октобар или новембар
09.07.2021.
Фестивал ватре обележио друго вече Карневала
09.07.2021.
Николић о Градском тргу: Реално време за завршетак радова је октобар или новембар
09.07.2021.
Фестивал ватре обележио друго вече Карневала
09.07.2021.

Асфалтирање Влајкове улице у дужини од 265 метара, тачније од раскрснице са Тргом народног хероја Марко Црни до раскрснице са улицом Ђермановићева, данас се приводи крају. Вредност ових радова је 2,8 милиона.

„Укупна сума намењена одржавању путева у летњем периоду износи 48 милиона динара, а изабрани извођач је 'Трејс' АД Ниш. Други део Влајкове улице, који припада државном путу другог А реда је 2019. године рехабилитован. Тај део посла је завшило ЈП 'Путеви Србије'. Тада су били изведени радови у дужини од 300 метара у вредности од 3 милиона динара. У том истом периоду у Радничком насељу су реконструисане и улице Радничка и Кнегиње Љубице, укупне вредности од 3,6 милиона динара“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је истакао да се у наредном периоду очекује извођење радова на делу општинског пута 31 у Губеревцу за шта је у буџету града Лесковца опредељена сума од 6 милиона динара, док је 8 милиона намењено уређењу пута према селу Војиница.

Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградања“ је казао да је на овој саобраћајници скинут стари испуцали асфалт, урађено је нивелисање свих сливних решетки и да је коловоз јуче припремљен за данашње асфалтирање.

Саобраћај ће у овој улици бити пуштен вечерас или сутра, а грађанима је упућен апел да не пролазе овом улицом неколико сати након асфалтирања.

„Наш је апел да неколико сати након асфалтирања улице не буде саобраћаја на овом коловозу како не би дошло до оштећења с обзиром на високе температуре, тако да, понављам, вечерас или ујутру пустићемо саобраћај“, истакао је Николић.