Нова опрема за Добровољно ватрогасно друштво и Лесковац

Без новозаражених у Јабланичком округу
09.07.2021.
Радиће се пут Лесковац – Вучје, тврди Цветановић
09.07.2021.
Без новозаражених у Јабланичком округу
09.07.2021.
Радиће се пут Лесковац – Вучје, тврди Цветановић
09.07.2021.

Град Лесковац и Добровољно ватрогасно друштво добили су нову опрему од Ватрогасног савеза Србије у вредности од 750 хиљада динара. Реч је о моторној ватрогасној пумпи, кључевима за хидранте, ручним противпожарним апаратима, алату, специјалним маказама за сечење арматуре и комплетима за прву помоћ и опрему током елементарних непогода изазваних поплавама.

„Ова донација је од изузетног значаја за наш град, опрема која је стигла користиће се за гашење пожара, као помоћ ватрогасцима, спасиоцима и биће смештена у магацину Градске управе, Одељења за општу управу и заједничкепослове и стављена на располагање нашим Добровољном ватрогасном друштву и запосленима који се баве пословима цивилне заштите, кад за то постоји потреба“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Градоначелник је нагласио да ће ускоро бити завршена улица Југ Богданова, где се налази Ватрогасно спасилачка јединица, па ће самим тим и ефикасност ове службе бити већа.

Овом приликом Цветановић је упутио захвалност шефу службе Милану Поповићу који је почетком године за град Лесковац набавио две муљне пумпе за извлачење воде као и две професионалне сушилице за исушивање влаге у поплављенимпросторијама. Лесковац тренутно имана располагању 10 агрегата за производњу струје, 4 муљне пумпе и 2 професионалне сушилице за влагу.

„Циљ Добровољног ватрогасног друштва је да унапреди заштиту од пожара.Наши чланови се дуго баве овим послом и то желимо да пренесемо млађим генерацијама“, истакао је Михајло Југовић, председник Добровољног ватрогасног друштва.