Представници Министарства: Очекује се већа цена парадајза у наредних неколико дана

Лесковачки произвођачи незадовољни откупном ценом делили парадајз пролазницима
08.07.2021.
Почео лесковачки Карневал
09.07.2021.
Лесковачки произвођачи незадовољни откупном ценом делили парадајз пролазницима
08.07.2021.
Почео лесковачки Карневал
09.07.2021.

Представници министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде одржали су данас састанак са произвођачима парадајза из Лесковца и околине и закључили да решења тренутно нема, али се надају да ће у наредних неколико дана доћи до повећања откупне цене на тржишту.


„Тренутна ситуација ових дана није добра, али оно о чему смо разговарали јесте да на стратешки дугорочан начин решимо проблем који је настао због велике понуде, а мање потражње“, рекао је државни секретар у Министарству пољопривреде Велимир Станојевић. Станојевић сматра ће овај изазов бити превазиђен за неколико дана и да ће се тржиште отворити, а што се тиче извоза он ће ићи ка Грчкој, Хрватској и Црној Гори.

„Данас су на састанку били озбиљни произвођачи који имају по неколико хектара под поврћем и њихово незадовољство је донекле оправдано, али смо разговарали конструктивно и дошли до закључка да заједнички направимо стратегију производње поврћа у Србији што је и најбитније, јер ћемо том стратегијом решити проблем који се тиче веће количине парадајза и ниске цене“, казао је Александар Богићевић, помоћник министра.

Александар Коцић, који је говорио у име пољопривредника, рекао је да ће убудуће бити питана струка, наука, као и пољопривредници са искуством како би се обезбедила боља будућност за повртаре.