Представници Министарства: Очекује се већа цена парадајза у наредних неколико дана

Лесковачки произвођачи незадовољни откупном ценом делили парадајз пролазницима
08.07.2021.
Почео лесковачки Карневал
09.07.2021.

Представници министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде одржали су данас састанак са произвођачима парадајза из Лесковца и околине и закључили да решења тренутно нема, али се надају да ће у наредних неколико дана доћи до повећања откупне цене на тржишту.


„Тренутна ситуација ових дана није добра, али оно о чему смо разговарали јесте да на стратешки дугорочан начин решимо проблем који је настао због велике понуде, а мање потражње“, рекао је државни секретар у Министарству пољопривреде Велимир Станојевић. Станојевић сматра ће овај изазов бити превазиђен за неколико дана и да ће се тржиште отворити, а што се тиче извоза он ће ићи ка Грчкој, Хрватској и Црној Гори.

„Данас су на састанку били озбиљни произвођачи који имају по неколико хектара под поврћем и њихово незадовољство је донекле оправдано, али смо разговарали конструктивно и дошли до закључка да заједнички направимо стратегију производње поврћа у Србији што је и најбитније, јер ћемо том стратегијом решити проблем који се тиче веће количине парадајза и ниске цене“, казао је Александар Богићевић, помоћник министра.

Александар Коцић, који је говорио у име пољопривредника, рекао је да ће убудуће бити питана струка, наука, као и пољопривредници са искуством како би се обезбедила боља будућност за повртаре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

gdpr-image
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос