Како се расхладити без климе и вентилатора

Измењен режим саобраћаја због карневала
07.07.2021.
Лесковачки произвођачи незадовољни откупном ценом делили парадајз пролазницима
08.07.2021.
Измењен режим саобраћаја због карневала
07.07.2021.
Лесковачки произвођачи незадовољни откупном ценом делили парадајз пролазницима
08.07.2021.

Због тропских врућина у Србији, тренутно је проглашен наранџасти метео-аларм, због тога лекари саветују да се у периоду кад је дан најтоплији не излази напоље и да се време проводи у расхлађеним и замраченим просторијама.

У наредна три дана, очекује се температура до 38 степени, због поља високог притиска, онемогућава се да свежији ваздух дође до нашег подручја.

Како преноси Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, а јавља РТС, грађанима се препоручује да просторије у којима бораве буду расхлађене и да температуру одржавају испод 32 степена дању, а 24 степена ноћу.

Препорука је да се расхлађивање врши ноћу, када је температура нижа, а током дана треба затворити прозоре, замрачити просторију и искључити електричне уређаје који нису неопходни.

Уколико немате клима-уређај, окачите влажне чаршаве на отворене просторе како бисте расхладили вазух у соби, туширајте се у расхлађеној води и користите хладне облоге. Такође, немојте заборавити да хидрирате свој организам, уносите довољну количину течности, пре свега воду, искључите алкохол и смањите унос кафе.