Сутра почиње 15. карневал у Лесковцу

Без новозаражених у Јабланичком округу
07.07.2021.
Измењен режим саобраћаја због карневала
07.07.2021.
Без новозаражених у Јабланичком округу
07.07.2021.
Измењен режим саобраћаја због карневала
07.07.2021.

Сутра почиње 15. по реду Међународни карневал у Лесковцу, који ће трајати од 8. до 10. јула. Поред уметничке радионице за децу и избора принцезе, грађани ће имати могућност да уживају у грчкој музици и Фестивалу ватре.

„Најављивали смо да ће овај јубилеј бити нешто највеличанственије до сада што је виђено на нашим просторима, али су нам већ познати разлози то онемогућили, тако да смо изоставили и скратили неке програме како бисмо испоштовали све антиепидемијске мере“, рекао је Мирољуб Радивојевић, менаџер карневала.

Међународни карневал почиње сутра у 19.30, а завршава се у суботу око 23.45 када је најављен карневалски ватромет. Такође, на карневалу се очекују учесници из Северне Македоније, Црне Горе и Словеније, као и Руси који живе у Црној Гори.

„У суботу је главна карневалска поворка, ове године ће у карневалској поврорци учествовати 27 или 28 екипа, то је нешто мање него претходних година, али много више од уобичајеног броја који је предвиђен на карневалима у Србији“, казао је Радивојевић.

Град Лесковац је за ову манифестацију издвојио из свог буџета укупно 5 милиона и 100 хиљада динара.

У наставку можете погледати целокупан програм: