Потписан уговор између Лесковца и немачке организације „Хелп“

У Радоњици одржана манифестација „Дани вишње“
30.06.2021.
Књига „Небеске хероине света: од мита до космоса“ Радмиле Тонкић је посвећена женама пилотима из целог света
30.06.2021.
У Радоњици одржана манифестација „Дани вишње“
30.06.2021.
Књига „Небеске хероине света: од мита до космоса“ Радмиле Тонкић је посвећена женама пилотима из целог света
30.06.2021.

Данас је у Свечаној сали града Лесковца потписан уговор између Града Лесковца и немачке организације ХЕЛП пројекат - „Социо-економско оснаживање Западног Балкана“ 2021-2022. година укупне вредности 96 хиљаде евра, од чега учешће Града Лесковца износи 33 хиљада и 600 евра, док остатак финансира немачка Влада преко организације „Хелп“.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је након потписаног споразума казао:

„Од почетка сарадње нашег града са немачком организацијом „Хелп“ реализовано је 8 пројеката економског оснаживања, запошљавања и самозапошљавања у вредности од преко милион евра, тачно милион и сто десет хиљада евра, и то доделом 366 појединачих грантова у опреми и за једну кооперативу, уз суфинансирање Града од 30 %. У циљу подстицања предузетничког духа и његовог јачања, путем овог програма подржано је 40 грантова о донацији опреме просечне вредности 2400 евра и то за занатске и услужне делатности. Поред тога, подржаним корисницима биће пружена и менторска и саветодавна помоћ у процесу оснивања или, ако већ постоји самостална делатност, у процесу ширења те пословне делатности, затим пословне и стручне обуке заједничким деловањем локалних партнера.“

„Млади предузетници са својим предузећима покретачи су економског напретка и просперитета. Они својим радом и делом доприносе стварању боље будућности њихове деце и породице у свом родном граду, а притом су покретање сопственог бизниса и развој предузетништва ефикаснији начини и да се повећа запосленост у граду и земљи“ – додао је градоначелник Цветановић захваливши се госпођи Бубањ и организацији „Хелп“ на дугогодишњој сарадњи.

Маша Бубањ, менаџер за економски развој организације „Хелп“ изразила је велико задовољство и част што се наставља сарадња између Града Лесковца и „Хелп“.

"Увек је задовољство бити у Лесковцу. Нашу дугогодишњу сарадњу одликује велики број успешних пројеката зато бих се захвалила тиму који је испред локалне самоуправе Лесковца задужен за спровођење пројеката и свима који доприносе успешној реализацији истих. Ово је осми по реду пројекат који реализујемо уз помоћ немачке Владе, а циљ је социо-екононски развој и подршка привредном опоравку услед изазване ковид-19 пандемије. Циљ је да се ојачају мали привредници уз одређену методологију коју немачка организација „Хелп“ спроводи – рекла је она и додала да према последњој анализи коју је „Хелп“ радио преко 74% подржаних бизниса у Србији је и даље активно и захвалила се граду Лесковцу који је донатор у оквиру пројекта.