Лесковац финансирао израду пројектно-техничке документације за реконструкцију главне зграде Опште болнице Лесковац

Лесковац поклања бицикле ђацима генерације основних школа
29.06.2021.
Лесковачка Ковид болница без пацијената
30.06.2021.
Лесковац поклања бицикле ђацима генерације основних школа
29.06.2021.
Лесковачка Ковид болница без пацијената
30.06.2021.

Град Лесковац је исплатио суму од 50 милиона и 400 хиљада динара за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију главне зграде Опште болнице Лесковац – друга фаза.

Приликом прве фазе изведена је замена столарије, реконструкција фасаде и реконструкција дела крова у вредности од 5 милиона евра. Болницу очекује и друга фаза радова вредна 5 милијарди и 240 милиона динара, за коју је Лесковац финансирао израду пројектно-техничке документације. Радови подразумевају комплетну реконструкцију унутрашњости главне зграде и биће замењено све осим зидова, а упоредо ће се обављати и набавка нове опреме.

Радове на реконструкцији главне болничке зграде финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Средства из буџета града Лесковца усмерена су ка свим областима важним за живот грађана. Новац се издваја за здравство социјалну заштиту, мере популационе политике,образовање, пољопривреду, културу, за подршку породицама са децом, за младе таленте, инфраструктуру. За све наведено Лесковац има значајну подршку надлежних министарстава и Владе Републике Србије, те многи пројекти буду финасирани из републичког буџета попут наведене реконструкције болнице.

Лесковац финансијски учествује у сваком од пројеката за израду пројектно-техничке документације, као што је случај са реконструкцијом Опште болнице, док је у пројекту изградње градског стадиона град спровео и финасирао експропријацију земљишта.