Организовано дружење у парку „Девет Југовића“ за малишане из вртића „Цврчак“

У Јабланичком округу једна особа позитивна на ковид
29.06.2021.
Осмаци боље урадили завршни испит ове године него прошле
29.06.2021.
У Јабланичком округу једна особа позитивна на ковид
29.06.2021.
Осмаци боље урадили завршни испит ове године него прошле
29.06.2021.

У парку „Девет Југовића“ данас је организовано дружење за малишане из вртића „Црчак“ који су уживали у активностима на отвореном.


„Данас се налазимо у парку 'Девет Југовића' где је град Лесковац на челу са градоначелником Горан Цветановићем, ову оазу где наши суграђани стално бораве и користе је као место за одмор и рекреацију, освжио уређењем стаза, степеништа, постављањем фонтане, стазом са тартан подлогом за трчање, а сами становници МЗ Моше Пијаде су стално ангажовани око одржавања и уређивања парка, те су тако овде поставили сто за шах, где наши суграђани који воле ову врсту забаве могу да исти и користе, постављене су шаховске табле и у Нивеа парку, надомак школе 'Коста Стаменковић'. Улагање града Лесковца у уређње парка у којем данас боравимо укупно износе 13,4 милиона динара“, рекао је заменик секретара Скупштине Владимир Бранковић.

Локална самоуправа града Лесковца константно ради на уређењу парковских површина, а парк Девет Југовића је поред нових стаза, степеништа и тартан подлоге у претходном периоду и проширен с обзиром на то да је један део јавне површине деценијама уназад бивао коришћен од стране власника суседних домаћинстава потпуно нелегално. Након спроведеног процеса доказивања власништва проблематичне парцеле тај део парка је проширен и додатно уређен.

„Искористио бих прилику да замолим наше суграђане, који врло често овде бораве, нарочито након уређења, да водимо рачуна о овом кутрку нашег града, јер је то у интересу свих нас“, нагласио је Бранковић.

Малишани из вртића „Цврчак“ су овом приликом градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу уручили цртеж који су израдили за њега.

„ПУ 'Вукица Митровић' је једна од првих установа у Србији која је ушла у имплементацију нових основа програма. Сам програм препознаје локалну заједницу као место где деца могу да уче, да развијају своје потенцијале, машту и креативност. Простори на отвореном као што су дворишта, паркови,мобилијари су јако значајни за целокупни развој детета и ја се овом приликом захваљујем гарду и градоначелнику Цветановићу на лепо уређеномпарку који ће сва деца овог града користити,као и групе из вртића“, казала је Марија Ракић, помоћник директора ПУ „Вукица Митровић“.

Поред деце из вртића, у парку се задесио и велики број рекреативних и професионалних спортиста који су користили новосаграђене стазе за трчање.