Видовдански пријем спортиста код градоначелник Лесковца

Сутра увече на Лесковачком лету предтакмичење за међународни фестивал „Прва хармоника Србије – Сокобања 2021“
28.06.2021.
Ове године милион динара више за „Роштиљијаду“ у односу на 2019. годину
28.06.2021.
Сутра увече на Лесковачком лету предтакмичење за међународни фестивал „Прва хармоника Србије – Сокобања 2021“
28.06.2021.
Ове године милион динара више за „Роштиљијаду“ у односу на 2019. годину
28.06.2021.

„Град Лесковац препознаје значај и улогу спорта, како у животима деце и омладине, тако и одраслик и зато из буџета града издвајамо до сада рекордних 95 милиона динара за спортске клубове, а то значи да ћемо следеће године ићи и до троцифреног броја“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић на данашњем пријему спортиста поводом Видовдана.

Такође, градоначелник је искористио прилику честитао Видовдан лесковачким спортистима и подсетио све присутне на значај Косовске битке која се одиграла на данашњи дан 1389. године.

„У знак сећања на Косовску битку славимо успомену на јунаке који су жртвовали свој живот за слободу српског народа. Њихова жртва је подсетник свим генерацијама да су слобода и правда најузвишенији идеали којима тежи српски народ свих ових векова и обавеза да останемо поносни и достојни наше историје“, речи су градоначелника Лесковца.

Овом пријему присуствовао је велики број спортиста разних узраста из 35 спортских клубова и 20 различитих индивудуалних спортова.

„Да нема оволиког улагања не би било оваквих резултата, а улагања у спорт у нашем граду су све већа. Иако смо прошли кроз један тежак период, имали смо тешке услове за тренинге и такмичење, успели смо да одржимо један континуитет и донесемо многе медаље са републичких, међународних такмичења, тако да сваки сегмент спорта треба да се негује и поспешује“, рекао је Иван Цветановић из Градског савеза за школски спорт.

Марија Паповић члан репрезентације РС рекла је како је члан атлетског клуба „Дубочица“ већ 14 година.

„Могу да се похвалим да је град Лесковац ове године добио првог атлетског судију у историји, положила сам ове године, тако да ћемо имати представника и у том кругу“, изјавила је Паповићева.