Одана почаст и положени венци погинулим херојима са Паштрика и Кошара

Лесковчанин ухапшен због амфетамина
27.06.2021.
Без новозаражених у Јабланичком округу
28.06.2021.
Лесковчанин ухапшен због амфетамина
27.06.2021.
Без новозаражених у Јабланичком округу
28.06.2021.

У знак сећања на настрадале у ратовима од 1990. до 1999. године Српски покрет Двери из Лесковца и припадници 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“ положили су данас венце крај спомен-чесмe у Лесковцу.

„Битка на Паштрику и ратна дејства у зони одговорности 549. мтбр под комнадом Божидара Делића, не умањујући значај и битку на Кошарама, морају бити уздигнути на пијадестал славе, као најзначајнија битка током НАТО агресије 1999. године, којом је уз минималне жртве, надљудска херојства и Делићево бриљантно командовање спречена инвазија снага НАТО на територију Савезне Републике Југославије“, рекао је Предраг Митровић, потпредседник ГрО Двери Лесковац.

Присутнима је прочитано и писмо генерала Божидара Делића, који због болести није могао да присуствује полагању венаца.

„Захваљујем вам што сте се одазвали на позив наших делегата данас да заједно са њима полижите венце и свеће на освој спомен-чесми вашим и нашим члановима породица, саборцима и ратним друговима. Због болести и терапије не могу да путујем, али се надам да ћемо се ускоро видети. Надам се уз божју помоћ да ћемо од следеће године венце полагати на споменик у касарни коју ускоро почињемо радити. Све вас пуно поздрављам“, речи су Делићевог писма.