На турниру рукометних нада „Метеор“ учествује пет екипа

Кошаркашки клуб „Дубочица 016“ први пут организовао турнир за девојчице
26.06.2021.
Власта Ценић из Дољевца добио награду „Драганово перо“ на манифестацији „У ритму дијалекта“
27.06.2021.
Кошаркашки клуб „Дубочица 016“ први пут организовао турнир за девојчице
26.06.2021.
Власта Ценић из Дољевца добио награду „Драганово перо“ на манифестацији „У ритму дијалекта“
27.06.2021.

Након годину дана паузе због короне, традиционални турнир рукометних нада „Метеор“, почео је данас у ОШ „Јосиф Костић“. На турниру учествује пет екипа са укупно девет селекција.

Пандемија корона вируса је спречила да се у Лесковцу нађу млади играчи из Војводине, Македоније, Грчке, Републике Српске, Босне и Херцеговине, како је то било на претходним турнирима, али су организатори одлучили да у мањем саставу окупе талентоване дечаке и девојчице, рукометне наде из пет клубова.

Председник РК „Дубочица“ Србислав Нешић је рекао да су клубови попут „Метоара“ су расадници будућих играча и да је важно имати тако квалитетно извориште за развој професионалних спорстиста.

„Због тога несебично помажемо и подржавамо овакве турнире и то ћемо радити у убудуће. Ова деца су будућност српског рукомета и наше велико богатство. Многа, данас велика рукометна имена, поникла су у Метеору, а прве голове постизала баш на овом такмичењу“, објаснио је Нешић.

Из рукоментног клуба „Метеор“ потекао је и рукометаш РК „Дубочице 54“, најбољи спортиста града Лесковца у 2019. години и члан Градског већа Андрија Атанасковић.

„Део сам прве генерације Метеора основаног пре 22 године. Са срећом гледам у лица оволиког броја деце, јер је то добро за српски рукомет. Професор Моња Митровић је један од главних „криваца“ што је рукомет у Лесковцу, после бројних успона и падова преживео. Драга децо, током своје каријере и ви ћете се сусретати са бројним потешкоћама, препрекама и повредама. Неки тренери ће вам бити наклоњени, неки неће, али се на крају, све исплати. Ако будете упорни и вредни, успећете. Не заборавите, таленат у успеху учествује само пет процената, остало је рад. Кад изађете на терен пред неколико хиљада гледалаца, схватићете да је вредело свако улагање“, казао је Атанасковић.