У недељу на Лесковачком лету позоришне представе, а у понедељак Видовданско вече

Отворена 23. Балканска смотра младих стрип аутора
26.06.2021.
Кошаркашки клуб „Дубочица 016“ први пут организовао турнир за девојчице
26.06.2021.

У недељу, 27. јуна на репертоару „Лесковачких летњих вестивала“ биће изведене представе лесковачког Народног позоришта.

Наши најмлађи суграђани ће од 20.30 часова моћи да уживају у едукативној представи по мотивима цртаног филма „Сунђерко Боб“. Омиљени јунаци данашњице Сунђер Боб, Патрик и Лигњослав донеће причу о виртуелним игрицама и значају правих пријатеља. Представа ће подсетити малишане и њихове родитеље да компјутер, таблет и мобилни телефон нису једини начин за игру и забаву.

У 22.00 часова биће изведена представа „Путовање кроз густо грање“. Драган Божа Марјановић ће публикути насмејати причом о Рокију, бившем боксеру и бившем робијашу са југа Србије, који после повратка из Хага пропутује цели свет и намерава да отвори туристичку агенцију. Роки ће презентовати своју фирму „АГЕЗАТУРИРЕК“ (Агенција за туризам и рекреацију и рекреацију) и по најповољнијим условима клијентима ће понудити поједине „дестинације“. Са намером да поткрепи своју презентацију, посетиоцима ће предочити своја лична искуства од којих су поједина породична, а самим тим и веома корисна.

У понедељак, 28. јуна, биће организовано традиционално Видовданско вече. Вече почиње „Видовданском трком“ у 18.30 часова у центру града, испред куће „Шоп – Ђокић“. Трка се организује под покровитељством Српског атлетског савеза у организацији Градског атлетског клуба „Лесковац“ и има дугу традицију и посвећена је промоцији укључивању младих у бављење атлетиком, а учествују деца предшколског, основношколског и средњошколског узураста као и представници војске и ветерана. Учествоваће и такмичари из других градова Србије, атлетски клубови као и представници Српског атлетског савеза.

Ове године програм је обогаћен и аниматорима који ће посебно забавити децу и улепшати им дружење. Такође, новина је да ће се додела награда одразити у порти Саборне цркве где је приређен и пригодан програм поводом празника са почетком од 19.30 часова – Казивање о Видовдану, наступ црквеног хора „Бранко“, црквеног оркестра „Витезови“.

Након колажног програма који је посвећен Видовдану у етно комплексу „Шоп – Ђокић“ лесковачкој публици поетским кабареом „Иво Андрић“ представиће се глумци Народног позоришта у Београду, Вјера Мујовић, Александар Срећковић Кубура и наш познати композитор Раде Радивојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *