У недељу на Лесковачком лету позоришне представе, а у понедељак Видовданско вече

Отворена 23. Балканска смотра младих стрип аутора
26.06.2021.
Кошаркашки клуб „Дубочица 016“ први пут организовао турнир за девојчице
26.06.2021.
Отворена 23. Балканска смотра младих стрип аутора
26.06.2021.
Кошаркашки клуб „Дубочица 016“ први пут организовао турнир за девојчице
26.06.2021.

У недељу, 27. јуна на репертоару „Лесковачких летњих вестивала“ биће изведене представе лесковачког Народног позоришта.

Наши најмлађи суграђани ће од 20.30 часова моћи да уживају у едукативној представи по мотивима цртаног филма „Сунђерко Боб“. Омиљени јунаци данашњице Сунђер Боб, Патрик и Лигњослав донеће причу о виртуелним игрицама и значају правих пријатеља. Представа ће подсетити малишане и њихове родитеље да компјутер, таблет и мобилни телефон нису једини начин за игру и забаву.

У 22.00 часова биће изведена представа „Путовање кроз густо грање“. Драган Божа Марјановић ће публикути насмејати причом о Рокију, бившем боксеру и бившем робијашу са југа Србије, који после повратка из Хага пропутује цели свет и намерава да отвори туристичку агенцију. Роки ће презентовати своју фирму „АГЕЗАТУРИРЕК“ (Агенција за туризам и рекреацију и рекреацију) и по најповољнијим условима клијентима ће понудити поједине „дестинације“. Са намером да поткрепи своју презентацију, посетиоцима ће предочити своја лична искуства од којих су поједина породична, а самим тим и веома корисна.

У понедељак, 28. јуна, биће организовано традиционално Видовданско вече. Вече почиње „Видовданском трком“ у 18.30 часова у центру града, испред куће „Шоп – Ђокић“. Трка се организује под покровитељством Српског атлетског савеза у организацији Градског атлетског клуба „Лесковац“ и има дугу традицију и посвећена је промоцији укључивању младих у бављење атлетиком, а учествују деца предшколског, основношколског и средњошколског узураста као и представници војске и ветерана. Учествоваће и такмичари из других градова Србије, атлетски клубови као и представници Српског атлетског савеза.

Ове године програм је обогаћен и аниматорима који ће посебно забавити децу и улепшати им дружење. Такође, новина је да ће се додела награда одразити у порти Саборне цркве где је приређен и пригодан програм поводом празника са почетком од 19.30 часова – Казивање о Видовдану, наступ црквеног хора „Бранко“, црквеног оркестра „Витезови“.

Након колажног програма који је посвећен Видовдану у етно комплексу „Шоп – Ђокић“ лесковачкој публици поетским кабареом „Иво Андрић“ представиће се глумци Народног позоришта у Београду, Вјера Мујовић, Александар Срећковић Кубура и наш познати композитор Раде Радивојевић.