Цветановић члан Управног одобра НАЛЕД-а

Решење теста из МАТЕМАТИКЕ
24.06.2021.
Лесковац у председништву Наледовог БФЦ клуба
25.06.2021.
Решење теста из МАТЕМАТИКЕ
24.06.2021.
Лесковац у председништву Наледовог БФЦ клуба
25.06.2021.

Данас је одржано свечано закључење 15. годишње и 8. изборне Скупштине НАЛЕД-а које је окупило одабране чланове и партнере НАЛЕД-а из редова привреде, државних институција, локалних самоуправа, међународне заједнице и медија, уз поштовање епидемиолошких мера. Свечану седницу водио је Драган Пенезић, председник Скупштине НАЛЕД-а.

Као један од оснивача НАЛЕД-а, реч је имао Њ. Е. Ентони Годфри, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији.

„Честитам вам 15. рођендан у години када обележавамо 140 година дипломатских односа између Сједињених Америчких Држава и ваше земље, али и 20 година развојног партнерства USAid и Србије. Данас славимо успехе НАЛЕД-а. Данас је Србија јединствена по организацији која је посвећена изналажењу паметних решења, склањању административних препрека, захваљујући Влади Србије спроведене су реформе у погледу сиве економије али и ресертификације, започето је увођење електронских грађевинских дозвола“, рекао је амбасадор Сједињених Америчких Држава.

Из угла Владе Србије на тему „Сарадње за боље услове пословања“ говорила је Зорана Михајловић потпредседница Владе РС и министарка рударства и енергетике, која је истакла да ће у предстојећемпериоду Владе РС бити још више посвећена области здравства и екологије, али и дигитализацији и родној равноправности.

Синиша Мали, министар финансија Владе Републике Србије је говорио о борби против сиве економије и плановима министарствa, нагласивши да je Србија на прави начин у правом тренутку обезбедила вакцине и потребну опрему. Говорећи о ублажавању последица пандемије на привреду, Мали је казао да је Влада уложила 8 милијарди евра у пакете економских мера тако да је Србија избегла економски пад.

Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација је истакла да је ово министарство сарађивало са НАЛЕД-ом на пољу електронске трговине и пословања, али и развој мреже. У периоду пред нама акценат ће бити на дигитализацији пословног окружења, развој локалних заједница и културних и туристичких садржаја.

На свечаној седници је додељено и годишње признање за економски и локални развој НАЛЕД-ова Стрела Њ.Е. амбасадору Томасу Шибу и Стивен Ндегва, шефу Светске банке у Србији.

Пре проглашења резултата гласања за чланство у Управном и Надзорном одбору присутнима се обратила Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД-а, која се захвалила одлазећем председнику и члановима руководећих органа којима је уручила захвалница.

„За чланове НАЛЕД-а дигитална решења нису непознаница и гласање преко наше дигиталне платформе нису биле никаква препрека да ова ова скупштина буде успешна. Хвала свим члановима који су активно учествовали и искористили своје право гласа. Велику захвалност, поред наших партнера у држави, дугујемо међународној заједници. Партнерски смо радили на увођењу пореских олакшица за почетнике у пословању и ова реформа је подстакла више од 780 предузетника да започну свој бизнис.“ Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је поново изабран за члана Управног одбора, с обзиром на то да је ову функцију вршио и у претходном сазиву. Градоначелници Крагујевца Никола Гашић и Смедеревске Паланке Никола Вучен су такође присуствовали овој свечаности као нови чланови Управног одбора НАЛЕД-а из редова локалних самоуправа.

Одлуком чланова Управни одбор НАЛЕД-а у наредне 4 године предводиће: Тијана Гајић, извршна директорка фондације Пексим испред цивилног друштва. Из реда привреде именовани су: Никола Дашић, градоначелник Крагујевца, Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка и Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, испред локалних самоуправа. Затим, Станка Пијановић, потпредседница Hisensе International и извршна потпредседница Hisense Европа, Игор Вукашиновић, генерални директор Апатинске пиваре, Светослав Атанасов, генерални директор Кока Кола за Србију и Црну Гору, Горан Ковачевић, генерални директор Гомекса и Владислав Цветковић, PWC-a, који ће и предстаљати привреду.

У нови сазив Надзорног одбора НАЛЕД-а изабрани су: Сузана Цветковић, финансијски директор ДИС-а, др Слободан Миленковић градоначелник Врања, Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, Игор Анић, председник Извршног одбора Прокредит банке, Дарко Станисавић, партнер Делојта.