Душан Станојевић освојио прво место на такмичењу „LE SAKS FEST“

Радови у улици Милоша Обилића завршени пре рока
22.06.2021.
Прославе мале матуре за осмаке поново ће бити организована у Спомен-парку
23.06.2021.
Радови у улици Милоша Обилића завршени пре рока
22.06.2021.
Прославе мале матуре за осмаке поново ће бити организована у Спомен-парку
23.06.2021.

На такмичењу саксофониста „LE SAKS FEST“ прво место је освојио Душан Станојевић из Јагодине, друго је припало Лазару Алимпијевићу из Јагодине, док је трећу позицију заузео Јован Аривовић из Пирота.

У уторак, 22. јуна, другу годину за редом у оквиру манифестације „Лесковачки летњи фестивали 2021“, приређено је вече саксофониста под називом „LE SAKS FEST“, са ревијалним наступима познатих саксофониста нашег града, а поред ревијалног дела, по први пут организовано је такмичење за младе саксофонисте из целе Србије до 18. година старости. Такмичење је пратио и оценио стручни жири у саставу: Братислав Ђорђевић – Бацко, Раде Димитријевић – Раца из Лесковца, као саксофониста који има преко 40 година искуства и Предраг Ристић, професор музике у средњој музичкој школи „Станислав Бинички“ у Лесковцу.

Прво место освојио је Душан Станојевић из Јагодине, друго Лазар Алимпијевић из Јагодине, а треће Јован Аривовић из Пирота.

„Ово је други фестивал саксофониста и овако нешто се одржава у малом броју градова Србије. Прошле године је било прво такмичење, сада је друго и подигли смо га на виши ниво. Имамо мало више такмичара и из године у годину ћемо подизати углед овог фестивала како нам налаже ситуација. Желео бих да захвалим овим младим људима,музичарима што су дошли како би вам показали шта то знају и шта су до сада урадили“, рекао је директор Туристичке организације Небојша Коцић.

Прву награду у износу од 20 000 динара обезбедила је месара „МК“ из Лесковца, а ван конкуренције је најмлађи учесник такмичења, Петар Живковић из Лесковца (2010) којег је Туристичка организација града Лесковца наградила викендом у Сокобањи.

Целовечерњи програм и наступ саксофониста у ревијалном и такмичарском делу програмапратио је реномирани лесковачки оркестар „Јужњаци“ из Лесковца.