Реконструкција путног прелаза на путу Печењевце – Липовица

НСЗ тражи од незапослених лично присуство приликом пријаве
22.06.2021.
Радови у улици Милоша Обилића завршени пре рока
22.06.2021.
НСЗ тражи од незапослених лично присуство приликом пријаве
22.06.2021.
Радови у улици Милоша Обилића завршени пре рока
22.06.2021.

Железнице Србије су до сада на територији Лесковца уредиле прелазе на путу ка Богојевцу у близини „Капитол парка“ на улазу у насеље Подррум, код фабрике „Младост у селу Грабовница, а данас се изводе радови на путном прелазу на магистралној прузи Београд – Ниш – Прешево – Државна граница правац пута Врестовац – Липовица – Печељевце – Лесковац, између стајалишта Липовица и станице Печењевце.

Радове вредне 2,5 милиона динара финансирају Инфраструктуре Железнице Србије и предузеће „Путеви Србије“, са извођењем радова се почело јутрос око 6 часова и биће завршени данас до вечерњих сати, а у међувремену се саобраћај одвија алтернативним правцем: Брестовац – Заплањска Топоница – Грданица – Разгојна – Брејановце – Печењевце. Тиме ће читава територија нашег града на укрштају општинских и државних путева са пругама бити покривена савременим путним прелазима.

„Данашњи радови на овом прелазу један су од доказа добре комуникације локалне самоуправе града Лесковца са републичким предузећима. Указали смо им на проблем у погледу безбедности и оштећења на прелазу и чим су створени услови, средства и људство су усмерени ка радовима на овој локацији. Ову прилику бих искористио да вас подсетим да је председник Републике Србије Александар Вучић,као премијер, 2017. године присуствовао пуштању у рад реконструисане и модернизоване деонице пруге Винарце – Ђорђево. Њоме су завршене све три јужне деонице на међународном железничком Коридору 10 између Ниша и Прешева. Вредност радова је била 30,4 милиона долара, а дужина 46,5 километара“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић нагласио је да је уређена демонтажа старих трагова, да ће се уградити нови трагови и поставити шине, да ће бити асфалтиран прелаз, али и прилази самом прелазу негде око 300 квадратних метара који ће уградити ЈП „Путеви Србије“.

Испред предузећа Инфраструктура железнице Србије обратио се Иван Стевчић који је истакао да ће данас завршити са санацијом путног прелаза, да ће бити безбедије и за железнички и за друмски саобраћај.