Мештани Велике Копашнице се организовали и сакупили 2,4 милиона за асфалтирање улице

Обележена „Ноћ књига“ у лесковачкој библиотеци и ЛКЦ-у
19.06.2021.
У Јабланичком округу 2 особе позитивне на ковид
20.06.2021.
Обележена „Ноћ књига“ у лесковачкој библиотеци и ЛКЦ-у
19.06.2021.
У Јабланичком округу 2 особе позитивне на ковид
20.06.2021.

Мештани Велике Копашнице у грделичком крају постали су пример бриге о свом месту и добре организације. Удруженим снагама, уз подршку града Лесковца, уложили су средства у асфалтирање 800 метара саобраћајнице која пролази кроз њихово место. Уложили су 2,4 милиона динара сопствених средстава, а град је њихову иницијативу подржао са 800 хиљада динара.

Становнике Велике Копашнице је данас обишао градоначелник Лесковца Горан Цветановић. Честитао је мештанима на организацији и нагласио да ће град увек подржати иницијативе које се тичу општег добра.

"Желим да захвалим мештанима Велике Копашнице зато што су три четвртине средстава за асфалтирање финансирали сами. Град у овом пројекту јесте мањински партнер, али смо урадили пројекат и сву документацију. Лесковац има 144 насељена места, не запостављамо ниједан део, и у путну инфраструктуру смо уложили преко милијарду и 800 милиона динара. Завршили смо пут према Власотинцу у вредности од 283,3 милиона динара, а тренутно се изводе радови на реконструкцији булевара Николе Пашића вредни 268 милиона динара - рекао је градоначелник и подсетио да на улагање у пут између Велике Копашнице и Слатине у вредности од 10,3 милиона динара.

Председник месне заједнице Владимир Ранђеловић се захвалио градоначелнику, локалној самоуправи на помоћи додавши да се тимским радом сваки циљ може постићи. Посебну захвалност упутио је иницијаторима овог пројекта Перици Гавриловићу, Јовици Дојчиновићу који је прикупио новац, али и свим мештанима који су учествовали.

Присутнима се обратио и господин Дојчиновић који је истакао да ће ова заједничка инвестиција умногоме олакшати живот мештанима који су за 15 дана успели да се организују.