Иран заинтересован за пословну сарадњу са Лесковцем

Сутра исплата 60 евра за незапослене
13.06.2021.
Други дан без позитивних на ковид у Јабланичком округу
14.06.2021.
Сутра исплата 60 евра за незапослене
13.06.2021.
Други дан без позитивних на ковид у Јабланичком округу
14.06.2021.

Амбасадор Исламске Републике Иран Рашид Хасанпур је боравио у Лесковцу, посетио компанију „Невена колор“ и обишао лесковачки Народни музеј.

Приликом посете, амбасадор Ирана је са менаџментом компаније, власником Златком Кадићем, директором Радоицом Ристићем, извршним директором Славољубом Пејчићем и заменицом градоначелника Лидијом Димитријевић, секретаром Скупштине града Зораном Вукашиновићем, обишао компанију „Невена колор“ и том приликом нагласио да посета представља добру прилику за будућу сарадњу Ирана са Лесковцем и јужним крајевима Србије.

„Пре него што сам стигао у Лесковац чуо сам много позитивних прича о граду и желео сам да се упознам са привредом, културом и Лесковчанима. Данашња посета је добра прилика за отварање нове странице у књизи наше сарадње. Са власником компаније Зораном Кадићем, на чију иницијативу смо посетили Лесковац, разговарали смо о могућем пословању са 'Невеном колор', предлог смо послали у Техеран и одговори наших званичника су врло охрабрујући. Циљ нам је да сарадњу не ограничимо само на ову компанију, већ ћемо размотрити могућност пословања и са осталим компанијамау Лесковцу и овом делу Србије. Сличност у менталитету и култури наших народанам омогућава да наше две земље још боље сарађују“, рекао је амасадор Ирана.


Заменица градоначелника Лидија Димитријевић је истакла велико задовољство поводом посете амбасадора Хасанпура, нагласила да су врата нашег града отворена за све који желе да у њему оснују свој дом или компанију, подсетила да су многи амбасадори боравили у Лесковцу и да је сарадња са представницимабројних земања увек била на високом ниову.

„Лесковац је град који је као 'Српски Манчестер', између два светка рата, период познат као Златно доба Лесковца, био тржишно упориште на Балкану. Данас, ми чинимо све како би Лесковац постао глобално конкуретна тржишна дестинација и изузетно смо фокусирани на развој предузетништва. Отворени смо за глобалне предузетничкеиницијативе. У нашемграду и условимакојепружамо успешно послују компаније из Немачке,Кине, Кореје,Турске, Грчке, Аустрије. Без јаког приватног сектора нема ни економског напретка“, закључила је заменица градоначелника.