Лесковац пети по транспарентности у Србији

Данас је Спасовдан
10.06.2021.
Поједине улице у Лесковцу сутра без воде
10.06.2021.

Путем истраживања „Индекс транспарентности локалних самоуправа ЛТИ“ спроведеним од стране организације Транспарентност Србија, Лесковац је са индексом од 75 ове године заузео пето место у Србији.

Индекс од 75 Лесковац је остварио испуњењем великог броја строгих критеријума попут објављивања одлука са седница Скупштине града, затим најбољим резултатом када су у питању информације о јавним расправама и јавним конкурсима, објављивањем докумената јавних предузећа на сајт града, извештавањем јавности путем конференција за медије и друго и све то у поређењу са 145 јединица локалне самоуправе које су такође оцењиване и рангиране.

Оценом Транспарентности Србије стигла је потврда да град Лесковац на челу са градоначелником Гораном Цветановићем грађанима омогућава увид у рад свих својих органа, транспарентан је у свим сегментима деловања што представља једно од основних начела доброг руковођења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос